Günümüzde 300 milyon dolar seviyesinde olan ABD’ye ihracatını 1 milyar dolara çıkarmak amacıyla Türk mobilya sektörü, 9-11 Haziran 2025 tarihleri arasında Şikago’da düzenlenecek NeoCon Show’a katılmaya hazırlanıyor.

Sektörel Destek ve Katılım Organizasyonu

Ege Mobilya Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Fuat Gürle, Türk mobilya ihracatçılarının pazarlama faaliyetlerine sektörel ticaret heyetleriyle destek verdiklerini belirtti. Gürle, NeoCon Show’a Türkiye Milli Katılım Organizasyonu düzenleyerek desteklerini bir seviyeye daha taşımak istediklerini ifade etti.

21 Ekim Pazartesi güncel Dolar fiyatları! 21 Ekim Pazartesi güncel Dolar fiyatları!

İhracatın Artışı ve Hedefler

Son 10 Yılda Önemli Bir Artış

Gürle, Türkiye’nin ABD’ye mobilya ihracatının son 10 yılda yaklaşık 4 kat artarak 85 milyon dolardan 336 milyon dolara yükseldiğini söyledi. Türkiye ile ABD arasındaki dış ticaret hacminin 2023 yılında 33,5 milyar dolar olduğunu belirten Gürle, bu rakamı 100 milyar dolara çıkarma hedefinin iki ülke hükümetlerinin karşılıklı görüşmelerinde ortaya konduğunu ifade etti.

Yüzde 45 Daha Katma Değerli İhracat

Gürle, Türk mobilya sektörünün ABD’ye yüzde 45 daha katma değerli ürün ihraç ettiğini ve ortalama ihracat fiyatlarının 4,7 dolar olduğunu vurguladı. Türkiye’nin mobilya ihraç fiyatının kilogram başına ortalama 3,26 dolar olduğunu belirten Gürle, ABD pazarının güçlü bir avantaj sunduğunu kaydetti.

NeoCon Show’un Önemi

Uzun Vadeli Yatırımlar İçin Fırsat

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Hikmet Güngör, NeoCon Show Fuarı’nın Türk mobilya üreticilerinin ABD pazarında daha fazla yer edinmelerine olanak tanıyacağını belirtti. Güngör, ahşap mobilyalar, döşemeli mobilyalar, ofis mobilyaları ve sağlık mobilyalarının ABD’nin ithal ettiği mobilyalar arasında önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.

Kaliteli Üretim ve Rekabetçi Fiyatlar

Güngör, Türk mobilya sektörünün kaliteli üretimi ve tasarım kabiliyetiyle ABD pazarının taleplerini karşılayabilecek konumda olduğunu vurguladı. Türkiye’nin yüksek kaliteli üretimi ve rekabetçi fiyatlarının ABD gibi büyük pazarların ihtiyaçlarını karşılamada önemli avantaj sağladığını belirten Güngör, Türk mobilya ihracatçılarını NeoCon Show’a davet etti.

Kaynak: Haber Merkezi