Kabul edilen maddelere göre, öğretmen ve yöneticilere Devlet Memurları Kanunu kapsamında başarı belgesi, üstün başarı belgesi ve ödül verilebilecek. Ayrıca, öğretmen ve yöneticilere Devlet Memurları Kanunu'nun disiplin hükümleri uygulanacak.

MEB'in kaynak aktarımı iddialarına cevap! MEB'in kaynak aktarımı iddialarına cevap!

Cezai Yaptırımlar ve Disiplin Kuralları

Öğretmen ve yöneticilerin, öğrencilere ve eğitim süreçlerine ilişkin ses veya görüntüleri ilgili mevzuat dışında paylaşmaları durumunda kınama cezası uygulanacak. Bunun yanı sıra, menfaat karşılığında özel ders verenler, öğretmenlik mesleğiyle bağdaşmayacak şekilde davrananlar ve taraflı değerlendirmeler yapanlar, aylıktan kesme cezasıyla karşılaşacak. Ayrıca, ciddi suçlardan mahkum olanların öğretmenlik görevine son verilecek.

Eğitim Kurumlarındaki Durum

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi eğitim kurumlarındaki öğrenci ve derslik sayılarına dikkat çekti. 15 milyon 915 bin 620 öğrenci için 164 bin bina ve 605 bin 506 derslikte eğitim verildiğini açıkladı. Ayrıca, okullarda temizlik hizmetlerinin yürütülmesi ve temizlik personeli sayısına dair bilgiler verdi.

Sosyal Hizmetler ve Destek Programları

Maviş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın çocuklara yönelik sosyal hizmet çalışmalarına da değindi. Dezavantajlı gruplara yönelik farkındalık ve bilinçlendirme projeleri gerçekleştirildiğini vurguladı. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere ücretsiz yemek hizmeti sunulduğunu hatırlattı.

Uzman ve Başöğretmenlik Sisteminin İyileştirilmesi

Kanun teklifinin, öğretmenlerin kariyer basamaklarını düzenleyen uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sistemiyle özlük haklarının iyileştirilmesi açısından önemli olduğunu belirtti.

Toplantı İleri Tarihe Ertelendi

Kabul edilen maddelerin ardından TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, alınan karar gereği birleşimi 8 Ekim Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı.

Kaynak: Haber Merkezi