Bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerinin tüm yönleriyle araştırılması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bir Araştırma Komisyonu kurulmasına yönelik karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Komisyon, bebek ölümlerinin yanı sıra sağlık kuruluşlarındaki bakım servislerinin uygulamalarını ve mevzuatı da inceleyecek.

Siyasi Partilerin Ortak Önerisi Kabul Edildi

TBMM, 22 Ekim 2024 tarihinde yapılan oturumda siyasi partilerin ortak önerisiyle "Bazı Özel Sağlık Kuruluşlarında Yaşanan Bebek Ölümlerinin Araştırılması" konusunu ele aldı. Bu öneri doğrultusunda, Meclis’te Araştırma Komisyonu kurulması kararı oy birliğiyle kabul edildi. Komisyon, sadece bebek ölümlerini araştırmakla kalmayacak, aynı zamanda özel sağlık kuruluşlarının yenidoğan, çocuk, engelli ve yaşlılara yönelik bakım servislerindeki uygulamaları ve bu alandaki mevzuatı da inceleyecek.

Resmi Gazete'de Yayımlandı

Araştırma Komisyonu'nun kurulmasına yönelik karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak resmileşti. Buna göre, komisyon 22 üyeden oluşacak ve çalışmalarını 3 ay boyunca sürdürecek. Komisyon, gerek duyulduğunda Ankara dışındaki bölgelerde de incelemelerde bulunabilecek.

Türkiye’nin BRICS üyeliği hakkındaki iddialara yanıt geldi Türkiye’nin BRICS üyeliği hakkındaki iddialara yanıt geldi

Komisyonun Görevleri

Komisyon, özel sağlık kuruluşlarındaki bebek ölümlerinin nedenlerini araştıracak, mevcut bakım servislerindeki eksiklikleri tespit edecek ve mevzuatın yeterliliğini değerlendirecek. Ayrıca, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi amacıyla alınması gereken önlemleri belirleyerek, ilgili kurumlara öneriler sunacak.

Kaynak: Haber Merkezi