Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ), forumun ev sahipliğini yaptı. Etkinliğe Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, UPU Genel Direktörü Masahiko Metoki, PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten ve UPU üyesi ülkelerin temsilcileri katıldı. Forumda, UPU'nun geleceği ve dünya posta sektöründeki gelişmeler masaya yatırıldı.

Oruç Reis petrol ve doğalgaz aramak için yola çıkıyor Oruç Reis petrol ve doğalgaz aramak için yola çıkıyor

Bakan Uraloğlu: “PTT, 210’dan Fazla Ülkeye Hizmet Veriyor”

Forumda bir konuşma yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin posta ve telekomünikasyon alanında köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirtti. Uraloğlu, “1840 yılından bu yana faaliyet gösteren Posta ve Telgraf Teşkilatımız (PTT), 184 yıllık bir geçmişe sahip. Bu kurum, ikinci yüzyılına yaklaşırken güçlü kurumsal yapısıyla dünya genelinde örnek bir kuruluş olarak öne çıkmaktadır. PTT, 210'dan fazla noktaya uluslararası posta ve kargo gönderimi yaparak küresel bir marka olma yolunda hızla ilerlemektedir” dedi. Bakan Uraloğlu, PTT’nin sadece posta değil, kargo, lojistik, e-ticaret, bankacılık ve sigortacılık gibi çeşitli hizmetlerle de vatandaşların hayatını kolaylaştırdığını sözlerine ekledi.

UPU Genel Direktörü Metoki: “Kapsayıcı ve Şeffaf Bir Stratejiye İhtiyacımız Var”

UPU Genel Direktörü Masahiko Metoki de konuşmasında, PTT AŞ’ye ev sahipliği için teşekkür ederek, strateji geliştirme sürecinin önemine dikkat çekti. Metoki, “Bu forum, UPU’nun 2024 için posta stratejisi geliştirme çalışmaları kapsamında düzenlenen altı forumdan beşincisi. Küresel posta sektörü ve UPU, yeni risklerle karşı karşıya kalıyor. Ancak bu risklerle birlikte yeni fırsatlar da doğuyor. Strateji geliştirme sürecinin mümkün olduğunca kapsayıcı ve şeffaf olmasını sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Forum, UPU üyesi ülkelerin temsilcileri arasında fikir alışverişine imkan tanıyarak posta sektörünün geleceğine yön verecek stratejilerin belirlenmesinde önemli bir rol oynadı.

Kaynak: Haber Merkezi