Eskişehir kent lokantasından ücretsiz yemek imkanı! Eskişehir kent lokantasından ücretsiz yemek imkanı!

Odunpazarı Belediyesi ekiplerinin il müdürlüğünün kararı gereği yıkım işlemini yapacağı günden bir gün önce Eskişehir 2. İdare Mahkemesi’nce yürütmeyi durdurma kararı verildi.
Sınırlı Sorumlu Gölyapı Bahçeleri Konut Yapı Kooperatifi’ne ait Sarısungur’daki hobi bahçelerinin yıkımını engelleyen ilgili yürütmeyi durdurma kararı şöyle:
“Dava konusu işlemin, yıkama ilişkin olması ve uygulanması halinde telafisi güç zarar doğrulabilecek nitelikte bulunması ve ayrıca işlemin hukuka uygun olup olmadığı, idarenin savunması ve ara kararı gereklerini yerine getirilmesinden sonra ortaya çıkacağı hususları dikkate alınarak, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 27. maddesi uyarınca davalı idarenin savunması ve ara kararı geldikten ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi bittikten sonra yeniden incelenip bir karar verilinceye kadar yürütülmesinin durdurulmasına oy birliğiyle karar verildi.”
Odunpazarı Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yıkım kararı aldığı Sarısungur’daki hobi bahçeleri adı altındaki yapıları yarın yıkacaktı.
Söz konusu mahkeme kararıyla yıkım işleminin şu anda önüne geçilmiş oldu.

Kaynak: Haber Merkezi