Savunma Sanayi Başkanlığı'nın desteğiyle SARSILMAZ ve Koçak Speedol arasında yapılan bu stratejik anlaşma, sektörde millilik oranını yükseltmeye katkı sağlayacak.

Silah Temizleme ve Koruma Yağları Yerli Olacak

İmzalanan iş birliği çerçevesinde, Koçak Speedol tarafından geliştirilen silah temizleme ve koruma yağlarının saha atış testleri, SARSILMAZ tarafından gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Koçak Speedol'ün TÜBİTAK desteğiyle geliştirdiği SPEEDOL SPD 63460 kodlu yağ, test aşamasının ardından SARSILMAZ tarafından üretilen silahların paketlerinde standart olarak yer alacak.

Bakan Fidan, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile görüştü Bakan Fidan, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile görüştü

Milli Silahlar İçin Yerli Yağ

İş birliğiyle, özellikle Milli Piyade Tüfeği MPT-76 başta olmak üzere yerli silahların temizlenmesi ve korunması için dışa bağımlılığın azaltılması hedefleniyor. Ülkemizdeki tüm piyade tüfekleri için kullanılabilecek bu yerli yağ, aynı zamanda dünya pazarına ihraç edilerek Türkiye'nin savunma sanayindeki payının artırılması amaçlanıyor.

Çevreci ve Sürdürülebilir Ürün

Yerli üretim olan bu silah yağı, doğada çözünürlüğü yüksek sentetik ester bazlı yapısıyla çevre dostu ve sürdürülebilirlik açısından avantajlı bir seçenek olarak öne çıkıyor. Uzun ömürlü olan bu yağ, hem yerel kullanım hem de uluslararası piyasada muadillerine göre çevreci bir alternatif sunarak dikkat çekiyor.

SARSILMAZ ve Koçak Speedol arasındaki bu iş birliği, savunma sanayinde yerlilik oranını artırarak dışa bağımlılığı azaltırken, aynı zamanda Türkiye'nin çevreci üretim anlayışını da gözler önüne seriyor.

Kaynak: Haber Merkezi