Kırıkkale Belediye Başkanından Eskişehir'e övgü: Örnek alıyoruz! Kırıkkale Belediye Başkanından Eskişehir'e övgü: Örnek alıyoruz!

İsmet İnönü Caddesi üzerinde pankart açan partilerin eylemine Tüm Emekli Sen üyeleri de katılarak destek verdi. Partililer adına söz alan İl sözcüsü Mert Yedek “Hopa’da Cankurtaran mevkiinde mesire alanı projesine karşı doğasına sahip çıkıp, ranta karşı mücadele eden Reşit Kibar’ın katledilmesi üzerine Artvin başta olmak üzere kentimizde de yapılan protesto gösterilerinde parti üyelerimizin de aralarında olduğu üç arkadaşımız Artvin Hopa’da tutuklandı. Reşit arkadaşımızın üzerine kurşun yağdıran zihniyeti yine ranta ve talana dur dediği için katledilen Metin Lokumcu’dan biliyoruz. Metin Lokumcu’nun katilleri serbestken, Reşit arkadaşlarımızın acısı halen tazeyken arkadaşlarımızın canına kıyan talancı zihniyetin, hukuku iktidar tarafından nasıl araç sallandırıldığını Hopa’da tutuklanan arkadaşlarımızla bir kez daha şahit olduk” dedi.

KATLİAMLARA İZİN VEFRİLMEYECEK

 Doğa talanına asla izin vermeyeceklerini de belirten Sözcü Yedek “Daha iliç maden faciası hafızalarımızda yeniyken buna bir yenisini eklemek gayretinden geri durmayan iktidar, bütün Anadolu’yu ruhsat alanı ilan ederek yağma ve talan politikasıyla şirketlere altın tepsi de toprağımızı sunuyor. Buna dur diyen arkadaşlarımız tutuklamalarla sindirilmeye çalışılıyor. Sakarya nehrinden Karadeniz topraklarına siyanürle zehir saçan Cengiz Holdinge topraklarımızı teslim etmeyeceğiz. Hayatımıza kast eden yağmacı katillere karşı sıkılı bir yumruk gibi birleşeceğiz. İktidarın talancı zihniyetine karşı Metin olacağız, Reşit olacağız zalimlerin zulmünü yeneceğiz, arkadaşlarımızı geri alıp memleketin dört bir yanında yemyeşil ormanlarımızı, coşkun akan derelerimizi savunacağız. Doğamızı ve insanımızı katleden bu düzenden hesap soracağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi