Kurtulmuş, saldırının detaylarının en kısa sürede aydınlatılacağını ifade ederek, "Saldırının arkasında kimler var, nereden destek aldılar, nasıl gerçekleştirdiler, inşallah bütün detaylarıyla ortaya çıkarılacaktır." dedi.

Kurtulmuş, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ile birlikte, saldırıda yaralananları Bilkent Şehir Hastanesi’nde ziyaret etti.

“Türkiye Teröre Karşı Birlik İçinde Durmaya Devam Edecek”

Kurtulmuş, 40 yılı aşkın süredir Türkiye’nin teröre karşı mücadele ettiğini hatırlatarak, milletin her zaman terörün karşısında tek vücut olduğunu vurguladı. "Terör Türkiye'de artık tutunamayacak," diyen Kurtulmuş, milletçe birlik olunması ve teröre karşı kararlı bir ses yükseltilmesi gerektiğine işaret etti. Yaralıların durumu hakkında bilgi veren Kurtulmuş, 22 kişinin yaralandığını, bunlardan 3’ünün taburcu edildiğini ve 19’unun tedavisinin sürdüğünü belirtti.

Güvenlik Güçlerine Övgü

TBMM Başkanı, olay sırasında görev alan güvenlik güçlerini de tebrik ederek, özel harekat polisleri ve güvenlik görevlilerinin kararlı müdahaleleri sayesinde daha büyük bir felaketin önlendiğini söyledi. Tedavisi devam eden yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu ifade eden Kurtulmuş, diğer yaralıların durumunun iyiye gittiğini belirterek, bu süreçte fedakarlık gösteren sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

“Terörü Destekleyenleri Biliyoruz”

Kurtulmuş, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin arkasındaki güçlere de dikkat çekerek, "2 teröristi oraya gönderenlerin kim olduğunu, onlara destek verenlerin kimler olduğunu biliyoruz. Türkiye'nin büyük hedeflerini gerçekleştirmesine engel olmak için oyun kuranlarla mücadelemiz sürecek," dedi. Türkiye'nin savunma sanayisinde dünya çapında bir ülke olma yolunda ilerlemeye devam edeceğini vurgulayan Kurtulmuş, Türkiye’nin önüne çıkarılan engellerin başarıyla aşılacağını belirtti.

Etlik Şehir Hastanesi Ziyareti

Bilkent Şehir Hastanesi ziyaretinin ardından Kurtulmuş, Etlik Şehir Hastanesi’ne geçerek yaralıları ziyaret etti ve durumları hakkında bilgi aldı. Yaralılara geçmiş olsun dileklerini ileten Kurtulmuş, her iki hastanede de tedavisi devam eden kişilerin sağlık durumlarının yakından takip edildiğini belirtti.

“Sıradan Bir Terör Saldırısı Değil”

Kurtulmuş, bu saldırının sıradan bir terör saldırısı olmadığını ifade ederek, milletin dikkatli olması gerektiğini vurguladı. "TUSAŞ’a yapılan bu hain saldırı tesadüf değildir. Cumhurbaşkanımızın Rusya’daki temasları sırasında gerçekleşmiş olması da tesadüf değil," şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güven mektubu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güven mektubu

Kurtulmuş, terörün hiçbir türüne müsamaha gösterilmeyeceğini ve mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade ederek, milli birlik ve beraberliğin bu süreçte en büyük kazanım olduğunu söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi