Bir kız çocuğunun, Discord üzerinden zorla şiddet uygulanarak cinsel içerikli görüntülerinin ailesine gönderileceği tehdidiyle ilgili paylaşımlar, İçişleri Bakanlığı tarafından inceleme altına alındı.

Siber Daire Başkanlığı İncelemeleri

Bakan Yerlikaya, Siber Daire Başkanlığı'nın yaptığı incelemeler sonucunda videonun kurgu olduğunu belirtti. Yerlikaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bir kız çocuğunun sosyal medyada paylaştığı videodaki görüntüler incelendi ve kurgu olduğu tespit edildi.”

Kaçak kazıda 1 kişi ölü 1 yaralı! Kaçak kazıda 1 kişi ölü 1 yaralı!

E.N.B. Koruma Altına Alındı

Ayrıca, İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri E.N.B. adlı çocuğu adresinde koruma altına aldı. İfade işlemleri ise psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından gerçekleştirilecektir.

Gözaltına Alınan Şahıs

Videoyu yayımlayan ve halkı yanıltıcı bilgilerle provoke eden T.D. adlı 18 yaşındaki şahıs, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Provokatif Paylaşımlara Karşı Uyarı

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yapılan provokatif paylaşımlara karşı halkı bir kez daha uyardı. “Siber devriyelerimiz, halk arasında kin ve düşmanlık tohumları ekmeye çalışanların her an ensesindedir,” dedi. Yerlikaya, bu tür paylaşımlar yapanların tek tek yakalanacağını vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi