Bakan Bolat, sosyal medya hesabından toplantıya dair bilgi paylaşarak, Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkelerin siyasi, ekonomik ve ticari potansiyelinin önemine vurgu yaptı.

Üye Ülkelerin Stratejik Önemi

Bakan Bolat, toplantıda yaptığı değerlendirmede, Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkelerin ticaret ve enerji rotalarına ev sahipliği yaptığını belirtti. Bu ülkelerin Orta Koridor üzerinde stratejik öneme sahip olduğunu ifade eden Bolat, “Ekonomi, ticaret, ulaştırma, enerji, teknoloji ve savunma sanayi gibi çeşitli alanlarda işbirliğimizi her geçen gün güçlendiriyoruz.” dedi.

İşbirliğinin Derinleştirilmesi

Toplantının işbirliğinin daha da derinleşmesine katkı sağlayacağına inandığını belirten Bakan Bolat, toplantıda imzalanan bildirinin üye ülkeler arasındaki akdi altyapıyı güçlendireceğini vurguladı. “Dijital Ekonomi Ortaklık Anlaşması (DEPA) müzakerelerini tamamladık, Hizmet Ticareti ve Yatırım Anlaşması için çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

ABD'deki marketlerde 'boyalı' somon satışı artıyor! ABD'deki marketlerde 'boyalı' somon satışı artıyor!

Türk Yeşil Finans Konseyi Çalışmaları

Bakan Bolat, Ticaretin Kolaylaştırılması Komitesi Eylem Planı ve Türk Yeşil Finans Konseyi’nin kurulmasına dair çalışmaların hızlandırılacağını kaydetti. “Aldığımız kararları hayata geçirerek gücümüze güç katacağız.” diyerek toplantının önemini bir kez daha dile getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi