Bu yeni düzenleme, ticari elektronik iletilerin yönetiminde hizmet sağlayıcıların yükümlülüklerinin yerine getirilmesini sağlayan entegratörlerin yetkinliğini ve faaliyetlerini düzenleme altına alıyor.

Entegratörlerin Faaliyetleri Bakanlık Denetiminde

Tebliğ ile birlikte, elektronik ticarette hizmet sağlayıcıların ticari elektronik ileti onay ve ret bilgilerini İleti Yönetim Sistemi’ne (İYS) yükleyen entegratörlerin Bakanlık tarafından yetkilendirileceği açıklandı. Bu sayede, bu şirketlerin faaliyetleri Bakanlık tarafından sıkı bir şekilde denetlenecek ve güvence altına alınacak.

Bu lastikler hem bütçe hem de çevre dostu! Bu lastikler hem bütçe hem de çevre dostu!

Yükümlülükleri Yerine Getirmeyenlere Yaptırım

Bakanlık tarafından belirlenen yükümlülükleri yerine getirmeyen veya yeterlilik şartlarını kaybeden entegratörlerin yetkileri askıya alınacak. Bu şirketler, aykırılıklarını gidermediği takdirde, yetkileri iptal edilerek bu alanda yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçilecek.

Mağduriyetlerin Önüne Geçilmesi Amaçlanıyor

Ticaret Bakanlığı, bu tebliğ ile bilişim sektöründe faaliyet gösteren üçüncü kişilerin sunduğu hizmetlerin güvenilirliğini ve şeffaflığını artırmayı hedefliyor. Entegratörlerin denetim altına alınmasıyla, ticari elektronik iletilerin yönetiminde oluşabilecek aksaklı

Tebliğin detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz

Kaynak: Haber Merkezi