Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), vatandaşlardan gelen yoğun taleplere karşılık olarak geri ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için büyük bir indirim kampanyası başlattı. Yüzde 25 indirim sağlayacak kampanya, 23 Eylül'de başlayacak ve 18 Ekim'e kadar sürecek.

Borcunu Peşin Ödeyenlere Büyük Fırsat

TOKİ’nin yaptığı açıklamaya göre, borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları yüzde 25 oranında indirim fırsatından faydalanabilecek. Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar, başvurularını 23 Eylül – 18 Ekim 2024 tarihleri arasında yapabilecekler.

Kısmi Ödemelerde de İndirim

Borcunun tamamını ödeyemeyen vatandaşlar için de güzel bir haber var. TOKİ, borcunu tamamen kapatamayan alıcıların, borç bakiyesinin en az yüzde 25’ini ödemeleri durumunda, bu kısmi ödemelerde de yüzde 25 oranında indirim sağlanacağını duyurdu. Bu şekilde, kampanyadan geniş bir kesim yararlanabilecek.

Kampanya Şartları ve Kapsamı

Kampanyadan faydalanmak için bazı kriterler de belirlendi. Geri ödeme taksitleri en geç 2023 yılı Haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yeri alıcıları indirimden yararlanabilecek. Ancak, taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan konut ve iş yeri alıcıları kampanyadan faydalanamayacak.

Konut Kredisi İmkanı

Ayrıca, kampanyadan yararlanmak isteyen alıcılara, Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanma imkanı da tanındı. Bu sayede, vatandaşlar hem indirimden yararlanabilecek hem de uygun koşullarda finansman sağlayabilecekler.

TOKİ’nin bu yeni kampanyası, özellikle geri ödemelerini tamamlamak isteyen vatandaşlar için büyük bir fırsat sunuyor.

Ticaret'ten 8 ayda 815,3 milyon TL ceza! Ticaret'ten 8 ayda 815,3 milyon TL ceza!

Kaynak: Haber Merkezi