Millî Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı’nda, terörle mücadelede ve sınır güvenliğinde elde edilen başarılar kamuoyuyla paylaşıldı.

95 Terörist Etkisiz Hâle Getirildi

Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörü kaynağında yok etme anlayışı doğrultusunda kesintisiz operasyonlarını sürdürdüğünü belirtti. Aktürk, “Son bir haftada 95 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Bu sayıyla birlikte 1 Ocak’tan bugüne kadar Irak’ın kuzeyinde 983, Suriye’nin kuzeyinde ise 980 terörist olmak üzere toplamda 1.963 terörist etkisiz hâle getirilmiştir” dedi.

Resmi Gazete’de yayımlandı: Hakim ve savcılara görev değişiklikleri Resmi Gazete’de yayımlandı: Hakim ve savcılara görev değişiklikleri

Irak’ın Kuzeyinde 41 Terör Hedefi İmha Edildi

Aktürk, 2 ve 9 Eylül tarihlerinde Irak’ın kuzeyindeki Metina, Zap, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerinde icra edilen hava harekâtlarında, terör örgütüne ait mağara, sığınak, barınak, depo gibi toplam 41 hedefin başarıyla imha edildiğini aktardı. Bu harekâtlarda yerli ve millî mühimmatların kullanıldığını vurgulayan Aktürk, “İlk belirlemelere göre 27 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Hedeflerdeki etki kıymetlendirme çalışmaları devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

PKK'lı Teröristler Teslim Oldu

Toplantıda, Irak’ın kuzeyindeki terör barınma alanlarından kaçan iki PKK’lı teröristin Habur’da bulunan Hudut Karakolu'na teslim olduğu da açıklandı. Bu gelişmenin, terör örgütünün moral kaybı yaşadığını gösterdiği ifade edildi.

Hudut Kartalları'ndan Sınır Güvenliğinde Başarı

Sınır güvenliği konusuna da değinen Tuğamiral Zeki Aktürk, hudutların uluslararası standartlarda korunduğunu belirterek, son bir haftada yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 493 şahsın yakalandığını ve 1.545 şahsın sınırdan geçmeden engellendiğini duyurdu. Aktürk, yakalananlar arasında 6 terör örgütü mensubunun da bulunduğunu kaydetti.

Yıl Başından Bu Yana 10.091 Kişi Yakalandı

Aktürk, 1 Ocak’tan bu yana hudutlarda yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalanan şahıs sayısının 10.091’e ulaştığını ve aynı dönemde hududu geçemeden engellenen kişi sayısının ise 75.332 olduğunu açıkladı. Hudut güvenliği konusunda alınan sıkı önlemler ve tesis edilen kademeli güvenlik sistemi ile sınırların güçlü bir şekilde korunduğunu ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi