Korkunç kaza! Kamyon 9 aracı böyle ezdi Korkunç kaza! Kamyon 9 aracı böyle ezdi

Son bir hafta içinde ise hudutlarda gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 398 şahıs yakalandı.

9 Ayda 2 Bin 49 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Millî Savunma Bakanlığı'nın faaliyetleri ve gündemdeki konulara ilişkin olarak düzenlenen Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı'nda, TSK'nın terörle mücadeledeki son verileri paylaşıldı. Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, toplantıda yaptığı açıklamada, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde yürütülen operasyonlar dâhil olmak üzere, 1 Ocak 2024’ten itibaren toplam 2 bin 49 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Hudut Güvenliğinde Sıkı Tedbirler

Hudutlarda son bir hafta içinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucu 5’i terör örgütü mensubu olmak üzere 398 kişinin yakalandığını belirten Tuğamiral Aktürk, 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar yasa dışı yollarla sınırları geçmeye çalışan toplam 10 bin 876 şahsın yakalandığını duyurdu.

Terörle Mücadele ve Hudut Güvenliği Vurgusu

TSK unsurları, terörle mücadele operasyonlarına ve sınır güvenliği çalışmalarına aralıksız devam ederek, Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı kararlılıkla mücadele etmeyi sürdürüyor.

36 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ

Bu arada hafta içerisinde terör örgütünün barınma alanlarından kaçan 2 PKK’lı terörist Başkale ve Habur’daki hudut karakollarımıza teslim olduğunu belirten Tuğamiral Zeki Aktürk, "Bu vesileyle Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, 22 Eylül’de bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan sızma girişimi esnasında şehit olan kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay’a bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz" dedi. 

Tuğamiral Aktürk, hudutların ve halkın güvenliği için de hudut birliklerinin imkân ve kabiliyetleri sürekli geliştirilerek sınır güvenliğinde etkin tedbirler alınmaya bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edileceğini kaydetti.

Kaynak: Haber Merkezi