Verilere göre, hizmet ve perakende ticaret sektörlerinde güven endekslerinde artış görülürken, inşaat sektöründe düşüş kaydedildi.

Hizmet Sektöründe Güven Yükseldi

Eylül ayı verilerine göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 0,6 oranında artış gösterdi. Bu artışla hizmet sektörünün güven endeksi 112,6 seviyesine ulaştı. Sektördeki bu pozitif gelişme, işletmelerin ve tüketicilerin hizmet alanında daha iyimser bir beklenti içine girdiğinin göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Çobana şiddete TÜDKİYEB'den sert tepki: Takipçisi olacağı! Çobana şiddete TÜDKİYEB'den sert tepki: Takipçisi olacağı!

Perakende Ticarette Önemli Artış

Perakende ticaret sektöründe de Eylül ayında önemli bir artış kaydedildi. Güven endeksi bu sektörde yüzde 2,5 oranında artarak 110,6 seviyesine çıktı. Tüketici güveninin artması ve satışlardaki hareketlilik, perakende ticaret sektöründeki olumlu görünümü destekledi.

İnşaat Sektöründe Gerileme

Hizmet ve perakende ticaretteki artışa rağmen, inşaat sektöründe güven endeksi Eylül ayında yüzde 0,2 oranında azaldı. Güven endeksi 87,8 seviyesine gerileyen inşaat sektöründe, piyasa koşullarındaki belirsizliklerin bu düşüşe neden olduğu belirtiliyor. Sektördeki bu hafif gerileme, inşaat faaliyetlerindeki yavaşlamanın bir işareti olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi