TÜİK'in açıkladığı verilerre göre; Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 71,60, aylık yüzde 1,64 arttı. Bu veriler ışığında memur ve emeklilere 2024 Temmuz'da yapılacak maaş zamları da belli oldu.

Türk demir çelik ihracatçılarından İtalya çıkarması Türk demir çelik ihracatçılarından İtalya çıkarması

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, aylık enflasyon yüzde 24,73 olarak gerçekleşti. Bu oran, Temmuz ayında memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 19,3, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına ise yüzde 24,73 oranında zam yapılacağını gösteriyor.

Enflasyon rakamları, 16 milyon emekli ve 4 milyon memuru yakından ilgilendiriyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıkları, altı aylık enflasyon oranına göre zamlanacak. Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zamda ise Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) etkili oluyor.

2024 Ocak Ayında Yapılan Zam

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına enflasyondan kaynaklı artış ve ilave zamla birlikte, 2024 yılı Ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere toplamda yüzde 49,25 oranında zam yapılmıştı.

Yeni enflasyon verileri, maaş zam oranlarını etkileyerek, milyonlarca emekli ve memurun gelir düzeyini doğrudan etkileyecek.

Muhabir: Ali Çalık