18 Eylül 2024 Çarşamba Euro fiyatları 18 Eylül 2024 Çarşamba Euro fiyatları

Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması'na uyum sağlamak amacıyla başlatılan AB projesi kapsamında, ENSİA koordinatörlüğü, Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği ve İtalyan CO.SVI.G. Scrl işbirliğinde ilk çalışma ziyareti İtalya’nın Floransa kentine düzenlendi. Proje kapsamında, Avrupa Birliği'nin karbon düzenlemeleri ve İtalya’nın karbon yönetimi çalışmaları incelendi.

İtalya’nın Karbon Yönetimi ve Enerji Politikaları

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Yalçın Ertan, ziyaretin ilk gününde İtalya'nın enerji politikaları ve Avrupa genelinde karbonsuzlaşma süreçleri hakkında bilgi aldıklarını belirtti. Katılımcılar, yenilenebilir enerji kaynakları ve bu alandaki zorluklar üzerine kapsamlı bir bilgilendirme oturumuna katıldı.

Jeotermal Enerji Merkezi Larderello’ya Ziyaret

Ziyaretin ilerleyen günlerinde, Toscana Bölgesi’nde bulunan Larderello jeotermal enerji sahası gezildi. Bu bölgede yenilenebilir enerji kaynaklarından jeotermal enerjinin tarihsel gelişimi, son teknolojik yenilikler ve bölgenin elektrik üretimindeki jeotermalin rolü hakkında detaylı bilgiler edinildi.

Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması Semineri

Program kapsamında ayrıca, İtalya'nın Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM) üzerine bir seminer düzenlendi. Seminerde, karbon düzenlemeleri ile ilgili somut uygulamalar ve deneyimler paylaşıldı. Soru-cevap oturumu ile katılımcılar, SKDM’ye yönelik daha fazla bilgi edinme fırsatı buldu.

Kasım Ayında Almanya’ya Çalışma Ziyareti Planlanıyor

Ziyaretin son gününde, CO.SVI.G. Genel Direktörü Loredana Torsello moderatörlüğünde bir yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantıda, karbonsuzlaşma, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji konularında bilgi alışverişi yapıldı. Başkan Yalçın Ertan, projenin bir sonraki çalışma ziyaretinin Kasım ayında Almanya’nın Hamburg kentine düzenlenmesinin planlandığını ve temiz enerji ile karbonsuzlaşma çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi