Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın hedefi, yat limanı sayısını 74'e, tekne bağlama kapasitesini ise 29 bin 29'a yükseltmek. 2002’de 8 bin 500 olan tekne bağlama kapasitesi, yapılan yatırımlarla birlikte 25 bin 38’e ulaştı.

Bakan Uraloğlu'ndan Açıklamalar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'deki yat limanları ve yapım çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, deniz turizmindeki artışın Türkiye’yi yerli ve yabancı tekneler için önemli bir destinasyon haline getirdiğini ifade etti. Bu teknelerin barınma ihtiyacı için gerekli altyapı çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Türkiye’nin Coğrafi Avantajı

Son dönemlerde yat turizmine olan ilginin arttığını kaydeden Uraloğlu, Türkiye’nin coğrafi konumu, iklimi ve yatların seyir güzergahlarında bulunmasının ülkeye yüksek bir potansiyel sağladığını belirtti. Uraloğlu, Türkiye’ye uğrak yapan teknelere hizmet verecek noktaların artması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca, kıyı kentlerindeki deniz araçlarının bağlama ve barınma yeri sorunlarının çözümüne yönelik projelerin hayata geçirilmesi için bakanlık olarak destek verdiklerini kaydetti.

CİMER ihbarıyla başlayan Yenidoğan Çetesi soruşturması CİMER ihbarıyla başlayan Yenidoğan Çetesi soruşturması

Denizcilik Sektörüne Yatırımlar

Bakan Uraloğlu, denizcilik sektörüne yapılan yatırımlara da değinerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu ve liderliğinde büyük mesafeler kat ettiklerini dile getirdi. 2002 yılında 41 olan yat limanı sayısının, son açılan 330 yat kapasiteli İzmir Yeni Foça Yat Limanı ile 63’e çıktığını belirtti.

Gelecek Hedefleri

Yat limanı kapasitesinin yüzde 194 artırılarak 25 bin 38’e yükseltildiğini ifade eden Uraloğlu, devam eden ve planlanan projelerle yat limanı sayısının 74'e, tekne bağlama kapasitesinin ise 29 bin 29’a ulaşacağını açıkladı.

Yapım Aşamasındaki Yat Limanları

Bakan Uraloğlu, Muğla’da Dalaman ve Datça, Antalya’da Gazipaşa ve Demre, İstanbul’da Haliç ile Tekirdağ’da Tekirdağ Yat Limanı gibi yapım aşamasındaki 6 limanın toplam kapasitelerinin 2 bin 291 tekne olduğunu belirtti. Ayrıca, yapılması planlanan yeni limanlarla birlikte İzmir’de Şifne, Çeşmealtı ve Şakran, Mersin’de Aydıncık, Çanakkale’de ise Lâpseki Yat Limanları'nın projelerinin devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi