Bazı medya organlarında yer alan “Türkiye'nin BRICS’e üyeliği Hindistan tarafından engellendi” iddialarına ilişkin İletişim Başkanlığı’ndan bir açıklama yapılarak bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden Açıklama

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı, Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan’da gerçekleşen BRICS Zirvesi hakkında bilgilendirmede bulundu. Açıklamada, zirvede BRICS topluluğunun genişlemesiyle ilgili herhangi bir sürecin gündeme gelmediği vurgulandı.

BRICS Zirvesi Genişletilmiş Liderler Oturumu’nun Detayları

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Genişletilmiş Liderler Oturumu’nda yalnızca mevcut ekonomik ve politik işbirliği konularının ele alındığını ve yeni üyelik konularının konuşulmadığını ifade etti. Dolayısıyla, Türkiye'nin BRICS üyeliğinin Hindistan tarafından engellendiği iddiasının asılsız olduğu belirtildi.

TUSAŞ’a saldırı ve yurtdışı görev tezkerelerini onayladı TUSAŞ’a saldırı ve yurtdışı görev tezkerelerini onayladı

Resmi Kaynaklara Dikkat Çağrısı

Açıklamada, resmi kaynaklardan yapılan açıklamalara itibar edilmesi gerektiği vurgulanarak, güvenilir olmayan haber kaynaklarına karşı dikkatli olunması gerektiği de ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi