Toplantıya Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Orgeneral Hüseyin Kurtoğlu, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir ve il protokolü üyeleri de katıldı.

Eskişehir, Huzur Şehri

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, Eskişehir’in huzur şehri olarak bilindiğini vurguladı. İçişleri Bakanlığı olarak ildeki güvenlik durumunu değerlendirdiklerini belirten Yerlikaya, “Eskişehir, bir huzur şehridir. Huzur ve güvenin şehri olarak bilinir.” dedi.

Suç Oranları Türkiye Ortalama Altında

Bakan Yerlikaya, Eskişehir’deki suç oranlarının Türkiye ortalamasının altında olduğunu belirtti. 2024’ün ilk 9 ayında, Türkiye genelindeki olay sayısının yüzde 29,2 azalırken, Eskişehir’de bu oranın yüzde 35,9 olarak gerçekleştiğini ifade etti. Ayrıca, Eskişehir’deki aydınlatma oranının da Türkiye ortalamasının biraz üzerinde, yüzde 82,6 olduğunu aktardı.

Üç Temel Görev Vurgusu

İçişleri Bakanı, suçla mücadelede üç temel görevi ön plana çıkardı: suçu önlemek, suçluları yakalamak ve suçluları adalete teslim etmek. Yerlikaya, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi Eskişehir’de de suç ve suç odaklarıyla mücadelemizi durmadan sürdürüyoruz.” diyerek asayiş olaylarının azaltılması ve aydınlatma oranlarının yükseltilmesi için çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Güçlü Performans ve Hedefler

Bakan Yerlikaya, “Kendi performansımızı her zaman bir önceki dönemle kıyaslayacağız. İyi olduğumuz her alanı korumak, bizi daha da ileriye götürecektir.” diyerek, arzu edilen rakamlara ulaşmak için daha güçlü hale gelme gayretinde olduklarını belirtti.

.

Bakan Yerlikaya: Afetlere karşı her zaman hazırlıklı olmak zorundayız Bakan Yerlikaya: Afetlere karşı her zaman hazırlıklı olmak zorundayız

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1847159976046862517

Bakan Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı olarak 3 temel görev vurgusu yaparak, suçu önlemek, suçluları yakalamak ve suçluları adalete teslim etmenin temel görevleri olduğunu belirterek, "Tüm Türkiye’de olduğu gibi Eskişehir’de de suç ve suç odaklarıyla mücadelemizi durmadan, duraksaman sürdürüyoruz. Ülkemiz genelinde asayiş olaylarını azaltmaya, aydınlatma oranlarını yükseltmeye devam ediyoruz" mesajı verdi. 

Kaynak: Haber Merkezi