Türksat Gölbaşı Yerleşkesi’nde Nisan 2023'te yapımına başlanan Güneş Enerji Santrali (GES) tamamlandı ve elektrik üretim sürecine geçti. Bakan Uraloğlu, 131 dönümlük dev santralin yılda 15 milyon kWh enerji üreteceğini ve 60 milyon lira tasarruf sağlayacağını açıkladı.

Yenilenebilir Enerji ve Çevre Dostu Çözümler

Bakan Uraloğlu, projenin tamamlandığını belirterek, “Bu projeyle sadece Türksat’ın elektrik enerjisi ihtiyacını güneş enerjisiyle karşılamakla kalmayacağız, aynı zamanda çevreye katkıda bulunacağız. İklim değişikliğiyle mücadele kapsamında yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını artırmayı ve karbon emisyonlarını azaltmayı hedefliyoruz,” dedi. Türksat’ın enerji ihtiyacının tamamen güneşten sağlanacağı bu projeyle, Türkiye’nin dijital dönüşümüne de destek sağlanmış olacak.

Makarna fabrikasındaki patlama neden oldu?  Un patlamaları büyük çaplı patlamaya neden olabiliyor! Makarna fabrikasındaki patlama neden oldu? Un patlamaları büyük çaplı patlamaya neden olabiliyor!

Yılda 60 Milyon TL Tasarruf ve Enerji Bağımsızlığı

Güneş Enerjisi Santrali ile yılda 15 milyon kWh enerji üretimi gerçekleştirileceğini vurgulayan Uraloğlu, “Bu rakam, Türksat'ın Ankara'daki tüm yerleşkelerinin enerji ihtiyacını karşılıyor. Bu anlamda Türksat, enerji ihtiyacının tamamını güneş enerjisinden sağlayacak,” dedi. Ayrıca, santralin yıllık 60 milyon TL tasarruf sağlayacağını ve sistemin geri dönüş süresinin, işletme, bakım ve sigorta giderleri dahil 3 yıldan daha az olacağını belirtti. Bu sistemle, Türksat’ın enerji konusundaki bağımsızlığı ve yedekliliği de sağlanmış olacak.

Kaynak: Haber Merkezi