Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’ne (TUSAŞ) yönelik terör saldırısı hakkında hazırlanan tezkereyi ve Türk askerinin Lübnan ile Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki görev sürelerinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkerelerini onayladı. TBMM Genel Kurulunda alınan kararlar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

TUSAŞ’a Saldırıya Yönelik Tezkere Kabul Edildi

TBMM Genel Kurulu’nda, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un imzasını taşıyan ve TUSAŞ yerleşkesine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili hazırlanan tezkere oy çokluğuyla kabul edildi. TUSAŞ'a yönelik saldırının ardından alınacak önlemler ve yürütülecek çalışmaların belirlenmesine dair karar, ulusal güvenliğin korunması adına kritik bir adım olarak değerlendirildi.

Lübnan ve Orta Afrika Görevleri 1 Yıl Daha Uzatıldı

Türkiye'nin yurtdışındaki barış misyonlarına yönelik desteği de TBMM Genel Kurulu'nda onaylandı. Kabul edilen Cumhurbaşkanlığı tezkereleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Lübnan’da konuşlu Birleşmiş Milletler (BM) Geçici Görev Gücüne sunduğu destek ile Orta Afrika Cumhuriyeti’nde BM harekat ve misyonlarına katılım yetkisi 31 Ekim 2024’ten itibaren bir yıl daha uzatıldı. TBMM’de oy çokluğuyla kabul edilen bu karar, Türkiye'nin uluslararası barışa katkı çabalarının süreceğini ortaya koydu.

Ulusal Güvenlik ve Uluslararası Sorumluluklar Vurgusu

TBMM'nin onayladığı kararlarla birlikte, Türkiye’nin ulusal güvenliği ve uluslararası sorumlulukları doğrultusunda attığı adımların süreceği belirtildi. Türkiye, hem ülke içindeki güvenliği sağlamaya hem de BM misyonlarına katkı sunarak küresel barışı desteklemeye devam edecek.

Bakan Göktaş müjdeyi verdi: Ödemeler hesaplarda! Bakan Göktaş müjdeyi verdi: Ödemeler hesaplarda!

İşte Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan üç tezkerenin detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi