Ülkede bugün hava nasıl olacak? (27 Ekim 2024 Pazar) Ülkede bugün hava nasıl olacak? (27 Ekim 2024 Pazar)

Proje, pilot iller olan Konya, Kayseri, Gümüşhane, Yozgat ve İstanbul Gayrettepe-Yeni Havalimanı Metro hattında uygulanmaya alındı. Uraloğlu, Türkiye Kart'ın 47 bin 265 kullanıcı tarafından 118 bin 273 kez kullanıldığını açıkladı.

2024 Yılı Hedefleri

Bakan Uraloğlu, "2024 yılının sonuna kadar Türkiye Kart sistemini toplamda 18 ilde hizmete almayı hedefliyoruz" dedi. Projenin, Türkiye'nin dört bir yanındaki toplu taşıma kartlarını tek bir kartta toplayacağını belirtti. Böylece, Edirne'den Kars'a kadar her şehirde tek bir toplu taşıma kartı geçerli olacak.

Pilot İller ve Genişleme Planı

Uraloğlu, Türkiye Kart'ın pilot illerinin başarılı bir şekilde kullanıma açıldığını vurguladı. 2024 yılı sonuna kadar İstanbul'da Marmaray, Ankara'da Başkentray, İzmir'de İzban ve diğer 13 ilde daha Türkiye Kart'ın devreye alınacağını duyurdu. Bu iller arasında Rize, Kocaeli, Aksaray, Tokat, Karabük, Uşak, Kahramanmaraş, Nevşehir, Kilis, Çorum ve Gaziantep bulunuyor.

Kullanıcıların Yoğun İlgisi

Türkiye Kart uygulaması, faaliyette olan beş ilde vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Uraloğlu, "Hizmete aldığımız 5 pilot ilde kısa sürede 47 bin 265 kişiye Türkiye Kart satışı gerçekleşti. Türkiye Kart ile toplamda 118 bin 273 seyahat gerçekleştirildi," dedi.

Kart Satışı ve Fiyatlandırma

Türkiye Kart almak isteyen vatandaşlar, PTT iş yerlerinden bu kartları temin edebilecek. Bakan Uraloğlu, Şemasız Türkiye Kart'ın 40 TL, Debit ve Prepaid Türkiye Kartların ise 60 TL gibi sembolik bir rakamla satılacağını belirtti.

İmtiyazlı Gruplara Özel Kart Çalışmaları

Engelli, şehit yakını, gazi ve 65 yaş üstü gibi imtiyazlı gruplara yönelik özel kartlarla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden Uraloğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi