Eskişehir'de Aile ve Sosyal Politikalar'dan saha incelemesi Eskişehir'de Aile ve Sosyal Politikalar'dan saha incelemesi

Kırmızı etin önemine dikkat çeken Diyetisyen Özge Umut Yılmaz, protein kalitesi en yüksek olan yiyeceğin kırmızı et olduğunu dile getirdi. Yılmaz, "Kırmızı etin önemini yadsıyamayız. Kırmızı et, vücudumuzda en çok kullanılabilen yapıya sahip, yani protein kalitesi diğerlerine göre daha yüksek. B12 ve demir içeriği, tavuk etine, hindi etine ve balık etine göre daha yüksek olduğu için daha faydalı. Ama biz protein kaynaklarında çeşitlilik açısından haftada 2 kez kırmızı et, 2 kez tavuk, 2 kez balık, 1 kez de baklagil tüketimini öneririz. Bunun miktarı da kişinin yaşına, boyuna, cinsiyetine, kronik hastalıklarının var olup olmadığına göre değişiklik göstermektedir" diye konuştu.  Ekonomik şartlar nedeniyle kırmızı et yerine baklagil tüketiminin protein ihtiyacını tamamen karşılamakta yetersiz kaldığını dile getiren Yılmaz, "Bizim organizmamız bitki organizması değil, hayvan organizması olduğu için hayvansal gıdaların vücuttaki kullanılabilirliği çok daha yüksek. Gram olarak protein miktarları aynı olabilir ama vücuttaki kullanılabilirliği aynı değil" dedi
 

Muhabir: Eray Çankaya