Hükümetin, kiracıları korumak amacıyla uyguladığı yüzde 25 kira zam kısıtlaması, Türkiye genelinde olduğu gibi Ankara’da da kiralık konut stokunu azaltmış ve kira fiyatlarının yüzde 250'lere varan oranlarda yükselmesine neden olmuştu.

Samsun'da uyuşturucu ticaretinden bir kişi tutuklandı Samsun'da uyuşturucu ticaretinden bir kişi tutuklandı

Kısıtlama Kaldırıldı, Kiralık Konut Arzı Yükseldi

Kısıtlamanın sona ermesinin ardından, Ankara’da kiralık konut arzında önemli bir artış gözlemlendi. Geçtiğimiz yılın aynı ayında yaklaşık 9 bin kiralık konut bulunurken, bu yıl Ekim ayı itibarıyla bu rakam 14 bine çıktı.

Sektör Temsilcilerinden Değerlendirme

Gayrimenkul ekonomisi ve pazarlama alanında faaliyet gösteren Gayrimenkul PR, bu durumu şöyle değerlendirdi: “Hükümetin konut sektörüne yönelik müdahaleleri, her zaman fiyat artışlarına neden oldu. Yüzde 25 kısıtlamasının sona ermesiyle birlikte, evlerini boş tutan mülk sahipleri yeniden kiralama yapmaya başladı. Ankara’da konut amortisman süresi ortalama 15 yıla düştü. Bu nedenle ev sahipleri, kullanılmayan konutları aktif varlığa dönüştürüyor.”

Kiralık Konut Arzı Daha da Artabilir

Sektör temsilcileri ayrıca, kiracı tahliye davalarına istinaf yolunun kapatılması halinde Ankara'daki kiralık konut arzının daha da artacağını öngörüyorlar.

Kaynak: Haber Merkezi