Muğla Valiliği, 2024 yılına yönelik güvenlik ve huzuru sağlama çalışmalarını değerlendirdi. Vali Dr. İdris Akbıyık başkanlığında Muğla AFAD İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, çeşitli kolluk birimleri katıldı ve 2024 yılının ilk 11 ayında gerçekleştirilen operasyonlar ile Kasım ayına ait raporlar sunuldu.
"Organize suç ve kaçakçılıkla mücadelede artan operasyonlar" Emniyet ve Jandarma birimlerinin 2024 yılına ilişkin verilerine göre, Muğla’da organize suç örgütlerine yönelik operasyonlar geçen yıla göre arttı. Organize suç örgütleriyle mücadelede yapılan operasyon sayısı 2023’te 13 iken, bu yıl 15’e yükseldi. Gözaltına alınan kişi sayısı da 118’den 195’e çıktı. Kaçakçılıkla mücadele operasyonları ise 517’den 525’e çıktı, yakalanan kişi sayısı ise 775’ten 778’e yükseldi. Uyuşturucu ile mücadelede de önemli artışlar kaydedildi; operasyon sayısı 3 bin 191’den 3 bin 431’e çıkarken, gözaltına alınan kişi sayısı 3 bin 783’ten 3 bin 918’e, tutuklanan kişi sayısı ise 322’den 383’e yükseldi.
"Vali Akbıyık: ‘Uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyoruz’" Vali Dr. İdris Akbıyık, toplantıda uyuşturucuyla mücadeleye özel bir vurgu yaptı. “Zehir tacirlerinin evlatlarımızın geleceğini karartmalarına asla izin vermiyoruz ve vermeyeceğiz,” diyen Vali Akbıyık, vatandaşları UYUMA uygulamasıyla destek olmaya davet etti. Uygulama sayesinde, vatandaşların kimlik bilgilerini gizleyerek uyuşturucu ile mücadeleye katkıda bulunabileceğini belirtti.
"Trafik güvenliği ve farkındalık çalışmaları" Vali Akbıyık, trafikteki kazaların önüne geçmek için yapılan denetimlere ve farkındalık çalışmalarına dikkat çekti. Aşırı hızın ölümlü kazaların yüzde 37’sine yol açtığını belirten Akbıyık, emniyet kemerinin hayat kurtardığını vurguladı. Ayrıca, kask kullanımını artırmak amacıyla yürütülen ‘Kaskınla Yol Ver Hayata’ ve ‘Kaskın Kapalı Yolun Açık Olsun’ projelerinin süregeldiği aktarıldı.
"Düzensiz göçle mücadele ve alınan güvenlik önlemleri" Muğla’da düzensiz göç ve insan kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik alınan tedbirler de toplantıda ele alındı. 3 mobil göç aracının hizmet verdiği, bu araçlar sayesinde yasal kalışı bulunmayan kişilerin sınır dışı işlemlerinin hızlandırıldığı belirtildi.
"Yılbaşı için alınan güvenlik önlemleri" Yılbaşı tatilinde Muğla’da hem vatandaşların hem de turistlerin güvenliğini sağlamak için alınan önlemler de değerlendirildi. Vali Akbıyık, “Yeni yılı huzur içinde karşılamaları için gerekli tüm tedbirler alınmıştır” diyerek yılbaşı sürecine yönelik hazırlıkları aktardı.
"Kararlılıkla huzuru sağlamak" Vali Akbıyık, Muğla’daki huzur ve güvenlik için her türlü mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı. Terör, asayiş, düzensiz göç, organize suç örgütleri ve uyuşturucuyla mücadelede kesinlikle taviz vermeyeceklerini söyledi.