4 Ağustos 2015 tarihinde tatil için gittiği Yunanistan'ın Sömbeki (Simi) geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitiren ETİ Şirketler Grubu Onursal Başkanı Firuz Kanatlı'nın eşi Gülay Kanatlı'nın adı kentimizde yeni yapılacak bir ortaokulda yaşatılacak.
ÇOK BÜYÜK EMEĞİ VAR
ETİ Şirketler Grubu Onursal Başkanı Firuz Kanatlı iki yıl önce yitirdiği eşi merhum Gülay Kanatlı'nın adını yaptıracağı okulda yaşatacak. Eskişehir'de yıllardır vergi rekortmenliği kimseye kaptırmayan ETİ Ailesi bu okulla birlikte kentimiz eğitimine önemli bir destekte daha bulunacak. ETİ, Atatürk Caddesi'nde depreme dayanıklı olmadığı için yıkılan Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu'nun yerine yeni bir eğitim binası yapacak. 20 derslik ve bir spor salonu olan okula Gülay Kanatlı'nın adı verilecek. Yeni okul mimarisiyle kente güzellik katarken, çocukların en iyi şekilde eğitim alabileceği donanıma sahip olacak. 1958 yılında Firuz Kanatlı ile evlenerek ETİ'nin tüm kuruluş sürecinde onunla birlikte mücadele veren Gülay Kanatlı, üretime geçmeden önce bisküvi hamurlarını evinde yoğurarak denemeler yaptı. Gülay Kanatlı, ETİ'nin büyüyerek Türkiye'nin lider gıda firmalarından biri haline gelmesinde çok büyük emeği var.
HAMURUNU YOĞURDU
Gülay Kanatlı, ETİ'nin hamurunu yoğurarak, Anadolu kadınının azimli, sebatkar ve kadirşinas yönünün temsilcisi oldu. ETİ, daha önce Eskişehir'e ETİ Sosyal Bilimler Lisesi, ETİ Arkeoloji Müzesi, ETİ Sualtı Dünyası'nı kazandırmıştı. ETİ Gülay Kanatlı Ortaokulu ile hayırsever yatırımlarına yeni bir halka daha eklemiş olacak. Yaptığı yatırımlarla binlerce kişiye ekmek veren, kente kazandırdığı eğitim kurumları ve diğer tesislerle kentte büyük imza atan ETİ Ailesinin annesi Gülay Hanıma Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı Cennet olsun. Firuz Bey'e de sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum. Eskişehir'de iyi ki 'ETİ var.'
GÜLAY KANATLI KİMDİR?

1942 doğumlu Gülay Kanatlı, İstanbul Moda'da büyüdü. Babası bankacı, annesi ev kadınıydı. 1958 yılında, daha 16 yaşında Firuz Kanatlı ile evlenip İstanbul'dan Eskişehir'e taşındı. ETİ'nin, Türkiye'nin en büyük şirketlerinden biri olmasında Gülay Kanatlı'nın payı çok büyüktü. ETİ, kendi sektörünün en büyük firmalarından biri haline geldikten sonra da Gülay Kanatlı boş durmadı. Önce tekstil şirketi kurdu. Çocukları ile birlikte Çin ve İtalyan lokantaları açtı. Gülay Kanatlı vefat etmeden önce ETİ Gıda A.Ş Yönetim Kurulu üyesi ve ETİ Makine Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapıyordu.
////////
HAKSIZLIĞA UĞRADI SENDİKA BAŞKANI OLDU
Milli Eğitim Bakanlığı üç yıl önce kadrolaşmak için dört yıl görev süresini dolduran okul müdürlerini değerlendirmeye almıştı. Değerlendirmeye tabi tutulan 171 okul müdüründen 79'u 75 puanın altında kalarak müdürlükleri düşmüştü. 75 puan barajını geçen 92 okul müdüründen 65'i iktidar yanlısı Eğitim Bir-Sen'in üyesi olması dikkati çekmişti. Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş açıklanan puanlara tepki göstermişti. Yapılan değerlendirmede 75 puanın altında kalan okul müdürlerinin yarısından fazlası yargıya başvurdu. Bu müdürler arasında Abdülkadir Önder'de vardı. Önder yıllarca yargı mücadelesi verdi. Davaları kazanmasına rağmen okul müdürlüğüne dönemedi. Öğretmen olarak mücadelesinden hiç vazgeçmedi. Eğitim-İş 2. Olağan Kongresi Pazar günü yapıldı. Turgut Özakman Çok Amaçlı Salonunda yapılan Kongrede Abdülkadir Önder ile Atilla Korkmaz'ın yönetim kurulu listeleri yarıştı. Önder 155 oyla seçimi kazanırken, Korkmaz 75 oyda kaldı. Eskişehir'in en başarılı okul müdürlerinden birisi olan Önder, üç yıl önce haksızlığa uğrayarak, yöneticilik görevinden olmuştu. Aynı Önder bugün Eğitim-İş Eskişehir Şube Başkanı. Üç yıldır kendisine yapılan haksızlıklara karşı hep dik duran Önder, artık bu mücadelesini tüm üyeleri için yapacak. Uzun yıllardır tanıdığım Abdülkadir Önder'e yeni görevinde başarılar dilerim.
///////
NOSTALJİ


KONGRE SONRASI BARIŞ YEMEĞİ

19 yıl önce. 1998 yılında Hüsamettin Cindoruk'un Genel Başkanlığını yaptığı Demokrat Türkiye Partisi (DTP) Merkez İlçe Kongresi yapılıyor.

buzlar eridi
Mevcut Merkez İlçe Başkanı Yetkin Tetik ile Avukat Ümit Kaygusuz başkanlık için yarışıyor. Gerilimli geçen kongreye Yetkin Tetik kazandı. Kongrenin hemen ertesi günü DTP İl Başkanı Orhan Kesikoğlu, İl Başkan Yardımcısı Ali Akyüz, Tetik ve Kaygusuz'u bir yemekte buluşturarak, aradaki buzları eritiyor.
O yıllarda Kesikoğlu'nun işletmeciliğini yaptığı Hayal Kahvesi'ndeki yemekte birlik beraberlik rüzgarları esti.
ak parti'den
aday oldu
Yemeğe katılan Tetik ve Kaygusuz parti için birlikte çalışma konusunda anlaştılar. Bu yemekten 6 ay sonra 18 Nisan 1999 seçimlerinde DTP'nin Odunpazarı Belediye Başkan adayı olmuştu. Kaygusuz DSP Adayı İsmail Haşim Ateş'in başkan seçildiği bu seçimlerde çok az oy aldı. Yetkin Tetik daha sonraki yıllarda önce DYP'den sonra AK Parti'den milletvekili adayı oldu. Tetik hala AK Parti'de siyasi yaşamına devam ediyor.


FOTO ŞAKA

AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan: Dündar Bey, biraz yorgun gibi gözüküyorsun. Yoksa mental yorgunluk mu yaşıyorsun?
AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü: Harun Bey, ben mental, metal, demir, çelik falan bilmem. Şurada iki saat kestirsem, tüm yorgunluğum biter.
AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan: Dündar Bey, Başkanlık gittiğinde bol bol kestirecek zamanın olacak.