Eskişehirspor Yeni Atatürk Stadyumu'nda Göztepe'yi 4-0 ile geçerek, taraftarını sevindirdi. Bende bu maçı basın tribününden seyrettim. ES ES'in görkemli zaferine şahitlik ettik. Ancak bu güzel gecede stat içerisindeki bazı görüntüler bir basın mensubu olarak beni üzdü. Basın tribününün hemen giriş kısmına ve yukarıdaki bir odaya tavandan lağım suları akıyordu. Tuvaletlerde bırakın tuvalet kağıdı, kağıt havluyu; el yıkayacak sabun bile yoktu. Bu durum sadece Göztepe maçına özel değildi. Haftalardır bir yönetici tuvaletlerde sabunun olmadığını görmedi. Basın tribünün hali buysa, kim bilir diğer tribünler nasıl durumdadır? Bu statta 27 Mart'ta A Milli Futbol Takımımız Moldova ile karşılaşacak. Umarım 27 Mart'a tuvaletlere sabun koymak birilerinin aklına gelir. Umarım 27 Mart'a kadar birileri görevlerini yapar da konuk gazetecileri ve taraftarları lağımlı sularla karşılayıp, tüm Türkiye'ye rezil olmayız…

///////

BİR FOTOĞRAFTAKİ DEĞERLER
Fotoğrafta soldan sağa Önder Baloğlu, Hamit Türkmen, İbrahim Gerede, Yaşar Arda, Kemal Yakut, Emin Dağlı, Bahar Bilen, Amigo Orhan (Erpek) sıralanıyor. Hepsi de Eskişehir'in önemli birer değerleri.
TANIMANIN GURURU
Önder Abi'yi 9 Kasım 2016'da kaybettik. Ölümünün üzerinden üç aydan fazla bir süre geçti. 1968 yılında mesleğe başlayan Baloğmu, tam 48 yıl Eskişehir basınında muhabir, kameraman, Yazıişleri Müdürü, Genel Yayın Yönetmeni, Köşe Yazarı olarak önemli çalışmalara imza attı. ölümü onu tanıyan, seven herkesi çok üzdü. Ben bugün Önder Abi'yi kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, O'nun gibi bir ustayı tanımanın gururunu da taşıyorum. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Emekli eğitimci Hamit Türkmen okullarda yıllarca çalıştı. Cumhuriyetçi, aydın çocuklar yetiştirdi.
ESKİŞEHİR TARİHİNE IŞIK TUTTU
Eğitimci olan İbrahim Gerede de Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yaptı. Yıllardır gazetelerde makaleler yazdı. İbrahim Abi ile Sakarya'da başlayan birlikteliğimiz, Sonhaber'de devam ediyor. 1996-2016 yılları arasında çeşitli gazetelerde yayınlanan köşe yazılarını 'Kesit-Eskişehir Yazıları' adlı bir kitapta topladı. Maliyeden emekli olan Yaşar Arda namı-diğer 'Kolsuz Yaşar' uzun yıllardır basında da görev aldı. Karikatürist olan Arda hazırladığı mizah sayfalarıyla yerel basına mizahi bir tat kazandırdı. Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Kemal Yakut Eskişehir tarihine ışık tutacak dört kitap yazdı. 'Eskişehir ve Hakikat Gazetelerine Göre 20'nci Yüzyılın Başındaki Eskişehir', 'Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Eskişehir', 'Eskişehir Sancağı Genel Meclis Kararları' ve 'Modern Eskişehir'in Doğuşu (1923-1938)' kitaplarını yayınlayan Yakut ülkemizin yetiştirdiği önemli tarihçiler arasında.
GERÇEK BİR EFSANE
Eğit-Der Başkanlığı yapan Emin Dağlı, yıllarca eğitimcilerin sendikalaşması için çalıştı. Eğitimcilerin sorunlarının çözümlenmesi konusunda 'Aydın kimliğiyle' hep öne çıktı. Ailesiyle birlikte 1989'da Bulgaristan'dan zorunlu göç eden Bahar Bilen yaptığı ticari yatırımlar ve toplumsal kişiliğiyle kentin tanıdığı bir isim oldu. Rumeli İşadamları Derneği ve Lokantacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi olan Bilen artık gerçek bir Eskişehirli. Amigo Orhan gerçek bir efsanedir. O tek bir el hareketiyle bütün tribünü aynı anda ayağa kaldıran liderdi. O sessizliğin içinden büyük tezahüratlar yaratan gerçek bir kraldı. 1965-1970 yılları arasında Eskişehirspor'un her maçında büyük taraftarı orkestra şefi gibi yöneten Orhan Erpek, Türkiye'ye amigoluğun nasıl yapılacağını öğretti.

FOTO ŞAKA


Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı: Eskişehirli kör değil, nankör hiç değil. Evet oyu verecektir.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay: Bakan iyi ki lafı fazla uzatmadı. Yoksa 'terörist, hain değildir' de diyebilirdi. Eskişehirli Hayırcılar sadece nankörlükle günü kurtarmış oldu.