Türk mutfağında hamur tatlıları, bölgesine göre farklı ürünler kullanılarak çeşitlenmekte ve bayramlarda, ikramlarda, yemek aralarında, menülerde, misafir ziyaretlerinde öne çıkmaktadır.
Ülkemizde gerek tavuk, gerek tavuk sakatatı diye adlandırdığımız, tavuğun karın boşluğunda yer alan iç organların tüketimi gittikçe artmaktadır.
Kırmızı mercimek, dengeli ve sağlıklı beslenme için önde gelen gıda maddelerinden birisidir.
Değişik meyvelerden pekmez yapımı; Türk mutfağının geleneklerinden olup, yörelerde çok yetişen meyvelerin mevsimi dışında kullanılması ve değerlendirilmesi yollarından biridir.
Mutfak kültürümüzde tahıllar önemli bir yere sahiptir. Tahıllar içinde ise buğday tanelerinden ve buğdayın çeşitli şekillerde işlenmesinden elde edilen ürünlerinden yapılan yiyecekler beslenmemizde ön...
Haşhaş, ülkemiz ekonomisine de önemli katkısı olan tıbbi bitkilerden biridir.
Meyveler genel olarak sağlıklı bir yaşam için vazgeçilemez gıda maddeleridir.