Eskişehir Barosu İnsan Hakları Komisyonu'na üye sekiz avukat, bir daha komisyonda görev almamak şartıyla atıldı. Konuyla ilgili bilgi veren Avukat Fatma Girgin, komisyon olarak ilk olarak Enis Berberoğlu, Adalet Yürüyüşü ardından Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile ilgili açıklama yapmak istediklerini fakat baro yönetimi tarafından engellendiğini iddia etti. Son olarak komisyon üyeleri, Büyükada'da Uluslararası Af Örgütü temsilcilerinin toplantı yaptıkları sırada hukuka aykırı biçimde gözaltına alınmaları ve savunma imkanlarından yoksun bırakılmalarına karşı da basın açıklaması yapılmasına karar vermeleri üzerine baro yönetimi tarafından komisyon üyeliğinden çıkarıldıklarını öne sürdüler.

SEKİZ AVUKAT ATILDI
İnsan Hakları komisyonu Başkanı Avukat Fatma Girgin, kendisiyle birlikte toplam sekiz avukatın komisyondan atıldığını, altı avukatın da komisyondan istifa ettiğini söyledi. Girgin, 'Konuyla ilgili baro yönetim kurulu toplantısında yazılı eleştiri sunduk. Eleştirimize herhangi bir hukuki gerekçe gösterilmeden komisyondan bir daha üye olamamak koşuluyla atıldık. Katılımcı, demokratik ve çağdaş bir baro anlayışı içerisinde kabul edilemeyecek bu görevden alma işlemi, Eskişehir Barosu'nun geleneklerine aykırıdır' dedi.

Görevden alınan avukatların isimleri: Fatma Girgin, Neriman Ersin, Nilsu Kesim, Ceren Koçak, Pınar Çelik Arpacı, Serbay Akın, Zafer Kurter, Deniz Eren Dönmez.

İstifa eden avukatlar: Heval Yıldız Karasu, Barış İpek, Duygu Akyol, Ozan Güzel, Merve Bahar Çakır, Seçil Çam.
HABER: MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim