Sevgili okurlar; Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir coşkuyu bulmak mümkün değil.

Ramazan ayının gelmesiyle özellikle akşam üstü Ankara’nın göbeğinde bulunan Büyük Hal'de insanlar iftar için adeta birbiriyle yarışıyor.

Uzun yıllar Avrupa’da olan bir arkadaşımla ikindi namazından sonra orayı merak edip bir dolaşalım dedik aman yarabbi alışverişte ne yarış her tezgahın önünde kuyruklar oluşmuş. Sanki bitecekmiş gibi yarışa giriyorlar. Yıllardır gurbette olan arkadaşımız baktı ve hayret etti biz dedi Avrupa’da böyle bir tat ve zevk yaşayamıyoruz zira hiçbir dinde bu kadar güzel bir adet yok.

Biz alışveriş yaparken benden önde duran bir hanımefendiye sordum nedir bu telaşın diye, bana akşama iftara kardeşlerim gelecek onun için acele alışveriş yapıp tekrar hazırlık için eve dönmem lazım diye telaşının sebebini söyledi.

Hem davet ediyor hem de heyecanlanıyor, böyle bir zevk hangi dinde olur. Bir an bütün bunları yaşarken bu mübarek günde, Gazze’de hayvan yemlerinden yiyecek ayırarak oruç açmaya çalışan o masum yavruları ve çaresiz Müslümanları da unutmamak lazım.

Allah bu mübarek ay hürmetine onları da yakın zamanda özgürlüklerine kavuşmayı nasip etsin inşallah, sağlık ve sıhhati yerinde olan herkes bu ayın kıymetini bilmesi gerekir hem dinen hem de tıbben orucun faydaları saymakla bitmez. Hayırlı ramazanlar olsun inşallah.