Sevgili okurlar, Allah nasip ederse kısa zaman sonra ramazan ayına ulaşmış olacağız.

Ramazan ayı sadece sevap yönünden değil maddi birçok yönden de insanlara faydalı olan bir mübarek aydır. Bu ayda yapılan her sevaba katbekat fazlası verilirken birçok kötü alışkanlıkların da inşallah terkedilmesine vesile olmalıdır.

Mesela sigara ve alkol alışkanlığı olan kişiler bu mübarek ay medeni ile tüm cesaretini toplayarak bu habis illetten kurtulmaya niyetlenmeli ve iradesini kullanarak bunları tamamen bırakma yönüne gitmelidir.

Bunun yanında evine, çoluk çocuğuna diğer zamanlardan daha fazla itina göstermelidir. Zira bir insanın evine bakması helal lokma götürmesi en büyük ibadetlerden biridir. Bunun yanında hali vakti yerinde olanlar öncelikle yakın akrabalarından başlayarak Allah’ın kendilerine bahşettiği mallardan fakir fukarayı da gözetmesi Allah’ın emridir.

Ramazan ayında aşırı stok yaparak pahalılığa sebebiyet vermek de İslam dinine göre haramdır. Müslüman her konuda ölçülü ve itidal sahibi olmak zorundadır. Zevklerin en büyüğü akşam ailenle iftar sofrasına oturarak orucunu açıp bu rızkı sana veren Allah’ına şükrederek dua etmektir.