Sevgili okurlar; Rahmet ayı olarak bilinen Ramazan’a az bir zaman kaldı.

Genelde zekâtların ve sadakaların Ramazan ayında verilmesi sevap yönünden daha faziletli olarak biliniyor ve İslam geleneği de böyledir ama zekat ve sadaka alacak kimselerden edindiğimiz intiba ramazan ayının yarısında, hatta sonuna doğru verilecek hayırlar eğer Ramazan’dan evvel verilirse daha hürmete geçer.

Maalesef Türkiye’de gün günü aratıyor. İhtiyaç sahipleri Ramazan ayı başlamadan hesabını yapıp ihtiyaçlarını alırsa Ramazan zammından daha az etkilenir. Bu da onlar için daha yararlı olur. Bu nedenle Ramazan ayından evvel verilirse İslam alimlerine göre sanki Kadir Gecesinde verilmiş gibi sevaba nail olur.

Zekat ve sadaka verecekler şimdiden bunu hesap edip ihtiyaç sahiplerine ulaştırmalıdır; çünkü ne yaparsanız yapın giyecekten yiyeceğe Ramazan ayında zamma mani olamazsınız. Zengini, fakiri oruç hürmetine gücü yettiğince alışveriş yapma derdine düşüyor. İster istemez talep fazlalığından fiyatlar kendiliğinden artıyor sonra sadaka vermek de acele etmek de ayrı bir fazilet ve kazanç kapısıdır. Yüce Yaradan herkesin karınca kararınca yaptığı zerre kadar hayrı dahi kabul buyursun.