Eğitim-İş Örgütlenme Sekreteri Nilüfer Akyüz Kurumehmetoğlu Beyhan-Rıfat Çıkıllıoğlu Anadolu Lisesi'nde Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapıyordu. STEP-AEROBİK TAKIMI Haftada 18 saat derse giriyordu. Okulda Step-Aerobik takımını Türkiye Şampiyonasına hazırlıyordu. Geçtiğimiz Şubat tatilinin son günü 'ihtiyaç var' diye Ali Güven Turizm Otelcilik Meslek Lisesi'nde görevlendirildi. Oysa bölgede puanı en yüksek Beden Eğitimi öğretmeniydi. Milli Eğitim Müdürlüğü Ali Güven Turizm Otelcilik için dört okuldan öğretmen istemişti. Öbür okulların müdürleri kendi öğretmenlerini vermemişti. Beyhan-Rıfat Çıkıllıoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Yalçın Ertek, okulun Step-Aerobik takımını Türkiye Şampiyonası'na hazırlayan Kurumehmetoğlu'nu bu okula verdi. Okuldaki diğer beden eğitimi öğretmenleri ek ders ücreti alarak Kurumehmetoğlu'nun derslerine girdi. DMO LİSESİ'NE GÖNDERİLDİ Nilüfer Hoca bu eğitim yılı başında tekrar okulu olan Beyhan-Rıfat Çıkıllıoğlu Anadolu Lisesi'ne döndü. Öğretmenler Odası'na girdiğinde meslektaşları kendisinin norm fazlası olarak Devlet Malzeme Ofisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gönderildiğini söyledi. Bunun üzerine Okul Müdürü ile görüştü. Müdür Yalçın Ertek, Nilüfer Akyüz Kurumehmetoğlu'na norm fazlası olarak bu okulda görevlendirildiğini söyledi. Okul Müdürünün öğrencilerin Beden Eğitimi dersini seçmemeleri için okulda Osmanlı Türkçesi ve Felsefe dersi sınıflar açtığı iddia edildi. Ertek bu uygulamayla Eğitim Bir-Sen üyesi öğretmenleri okulda tutarak, farklı görüşteki öğretmenleri liseden uzaklaştırmayı amaçladı. Kurumehmetoğlu Eğitim Bir-Sen üyesi olsaydı bu okulda norm fazlası durumuna düşürülerek, başka eğitim kurumuna gönderilir miydi? Okul Müdürü Ertek'in çalıştığı kurumda norm fazlası olan eşinin de Perşembe günleri 8 saat Beyhan-Rıfat Çıkıllıoğlu Anadolu Lisesi'nde derse girdiği öğrenildi. NASIL DIŞLANIR? Müdür Ertek, Kurul toplantısında öğretmenlerin büyük çoğunluğunun istemesine rağmen okulda Atatürkçü Düşünce Kulübü'nün kurulmasına neden izin vermedi? Bir okul müdürün kurumda çalışan öğretmenler arasında sendika ayrımcılığı yapması doğru bir olay mı? Bir müdür istemediği bir öğretmeni gönderebilmek nasıl mobbing uygular? Yaşanan bu olaylardan dolayı Kurumehmetoğlu çok sevdiği kurumdan ayrılmak zorunda kaldı. Tayin isteyen Nilüfer Hoca, Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu'na atandı. Sosyal paylaşım sitesinde yeni okulunun fotoğrafını paylaşan Eğitim-İş Örgütlenme Sekreteri Nilüfer Akyüz Kurumehmetoğlu; 'İki senede dördüncü okulum okul, okulda gezsem de sistemim müdürlerinin yandaş öğretmeni olmayacağım, ben her yerde çalışırım ama sen...' diye yorumda bulunması dikkat çekti. Vali Azmi Çelik bu konuyla ilgili soruşturma başlatmalıdır. Bir eğitimci muhalif sendika yöneticisi olduğu için okul müdürü tarafından dışlanmamalıdır. Öğretmenler arasında ayrım yapan, 'adalet' kavramını hiçe sayan yöneticilere gereken cezalar verilmelidir…

*******

FETÖ DARBEYi
meyhanede mi planladı?

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, il genelinde faaliyet gösteren tüm bar, pavyon, gazino gibi alkollü içecek tüketilen umuma açık mekanları OHAL süresince kapattı. Peki OHAL niye ilan edildi? FETÖ ile mücadele etmek için. Peki 15 Temmuz'da darbeye kimler kalkıştı? İçki masalarında devrim yapanlar mı, yoksa iktidar ile aynı menzile farklı yollarda gidenler mi yaptı? Bu darbe kalkışmasını 'alnı secdeye değiyor' diye devletin üst kademelerine yerleştirenler mi yoksa alkol tükettikleri için devletten dışlananlar mı planladı? Yurtnaç FETÖ ile mücadelede gerçekten samimi ise alkolle, alkol alanlarla uğraşmayı bıraksın da cemaat vakıf ve yurtlarına bir baksın. İçki masasında alkolün etkisiyle devrim yapıp, ülkeyi kurtaranlardan devlete zarar gelmez. Onların devrimciliği sabah ayılınca bitiyor. Ancak Amerika CIA bağlantılı cemaatlerde şeyhlerine kulluk edenlerden her zaman her şey beklenir. Çünkü bunlarda ne vatan, ne de bayrak sevgisi vardır. Onlar için şeyhlerinin sapkın istekleri daha önemlidir… EMRAH'A GEÇMİŞ OLSUN Eskişehir'in gerçek basın emekçilerinden birisi olan Emrah Yaşar kalp krizi geçirdi. Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılarak tedavi altına alınan Emrah'ın durumu çok şükür ki iyi. Gazetecilik mesleğine aynı yıllarda başladığım sevgili dostum Emrah'a 'Allah'tan acil şifalar' diliyorum. En kısa zamanda sağlığına kavuşarak, çok sevdiği haber koşusuna dönmesini bekliyorum.

********

NOSTALJİ


ÇİFTELER'DE EDİP AKBAYRAM SOKAĞI

25 Yıl önce. Yıl 1991. Çifteler'in SHP'li Belediye Başkanı İsmail Özen ilçede 'Çifteler Anadolu Tarım Fuarı ve Festivali' düzenliyor. Sevilen sanatçı Edip Akbayram, festivalin açılış konuğu olarak konser veriyor. Çifteler'de bir sokağa Edip Akbayram'ın ismi veriliyor. Çifteler Belediye Başkanı İsmail Özen konser öncesi Edip Akbayram Sokak yazılı levha önünde sevilen sanatçı ile fotoğraf çektiriyor. Eskişehir siyasetinin duayen ismi olan İsmail Özen, 1968-1977 yılları arasında Çifteler Belediye Başkanlığı yaptı. 1977-1980 yılları arasında CHP Eskişehir Milletvekilli idi. Özen yıllar sonra 1989-1994 yılları arasında da SHP'den Çifteler Belediye Başkanlığı yaptı.

Foto şaka

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç: Sayın Bakanım ilimizde FETÖ ile mücadele kapsamında tüm içkili yerleri kapattım.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Vali Bey, bu kapatmalarda FETÖ'nün kaç tane meyhane imamını yakaladın?