Üç gün sonra hep birlikte 1 Mayıs İşçi Bayramını kutlayacağız. 1 Mayıs aynı zamanda Birlik, Dayanışma ve Haksızlıklarla Mücadele Günü. Birlik, dayanışma ve emek sömürüsünün, işsizliğin ve özgürlüklerin önünde engellerin giderek arttığı bir dönemde emekçiler meydanlarda günlerini buruk bir şekilde kutlayarak 'Ekmek, İş ve Özgürlük' diye haykıracak. Emekçilerin 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak istediği bir ortamda ne yazık ki Eskişehir'de 1 Mayıs meydanları beş yıldır ikiye 'TAKSİM' edildi. Ne mutlu ki bu yıl TÜRK İŞ, DİSK, KESK, EBTO, TMMOB başta olmak üzere Eskişehir emek platformu yerel birleşenleri, Eskişehir halkıyla birlikte 1 Mayıs'ı Sıhhiye Meydanı'nda kutlayarak, beş yıldır yaşanan saçmalığa son verecek.

///// ////
16 NİSAN'I DEĞİL 1 KASIM'I BAZ ALIYORUZ
AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü'ye referandumda Eskişehir'de 'Evet' oylarının neden az çıktığını sordum. Ünlü, 'Sadece Eskişehir değil, Türkiye'de de beklenen 'Evet' oyu çıkmadı. Biz Türkiye'de yüzde 55'in üzerinde 'Evet' oyu bekliyorduk. Bizim için referandum seçim değil, Anayasa değişikliği oylamasıydı. Türkiye genelinde 'Evet' oyu çıktı. Biz 16 Nisan referandumunu değil, 1 Kasım seçimlerini baz alıyoruz. Yolumuza devam ediyoruz' dedi. 2017 yılının kongre yılı olduğunu kaydeden Ünlü; 'Yılsonuna kadar genel kurullarımızı yapıp, halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz' diye konuştu. Bu yaz AK Parti'de kongre heyecanı yaşanacak. İl Kongresi için önemli olan Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Kongreleri'nde tek liste mi çıkacak? Yoksa AK Parti'yi Eskişehir'de çok adaylı bir kongre mi bekliyor? İlçelerde çok adaylı kongreler olabilir. Ancak İl Kongresi'nde tek liste çıkar. Genel Merkezin belirlediği isim kongrede aday olup, il başkanı seçilir.

///////

NOSTALJİ


SAKIP AĞA ESİAD'DA

Yıl: 1994. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı merhum Sakıp Sabancı, holding yöneticileriyle birlikte Eskişehir Sanayici ve İşadamları Derneği'ni (ESİAD) ziyaret ediyor. 23 yıl öncesine ait tarihi fotoğrafta dönemin ESİAD Başkanı Orhan Kesikoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Selim Çolpan, Fazlı Türker, merhum Neşet Dinçbaş ile Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar dikkat çekiyor. Gerçekten o yıllardaki ESİAD imza attığı işlerle hep kent gündeminde yer alıyordu. Kentimizin önemli sorunlarının çözümünde etkin oluyordu. Siyasi partilerin yerel birleşenlerini ve Eskişehir'in tüm milletvekillerini Eskişehir paydasında bir araya getiriyordu. Sabancı Holding eski yönetim kurulu başkanı olan Sakıp Sabancı, 2004 yılında Amerikan iş dergisi Forbes'in milyarderler listesinde 147. sırayı almıştı. Sabancı, halka yakın tavırlarıyla Sakıp Ağa lakabını kazandı. Sabancı 13 yıl önce 10 Nisan 2004 tarihinde 71 yaşında böbrek kanserinden yaşamını kaybetti.

Foto şaka

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı: Cumhurbaşkanı referandumda Eskişehir'deki başarısızlık sonrasında beni Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı yaparsa, bir de bana 'kazanmadan gelme derse' halim nice olur?
AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay: Bakanım başarısızlığını faturası Büyükşehir adaylığı ise cezayı Harun Karacan'a kessinler. O bu kesilen bu faturaya vallahi çok sevinir.