Vali Güngör Azim Tuna dün yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda TCDD'ye sitem etti.

'SORMADAN ETMEDEN'

Vali Tuna Yüksek Hızlı Tren'in yer altına alınmasından sonra yapımı devam eden Yüksek Hızlı Tren (YHT) Şehir Geçişi Kapalı Kesit Üzeri Rekreasyon Projesinde otopark olmamasını eleştirdi. Tuna, 'Bu şehrin en büyük ihtiyaçların biri otopark. Bu alanın tümünü peyzaj olarak yapmanın ne anlamı var? Sormadan etmeden herkes oturduğu yerden proje yapıyor' dedi. Vali Tuna'nın AKP Eskişehir Milletvekili Salih Koca'nın öve öve bitiremediği projeyi sert bir dille eleştirmesi dikkat çekici bir durum. En sonunda Vali bile sormadan yapılan bu projeye dayanamayıp, TCDD'ye tepki göstermiş.

ZARAR VERİYORLAR

1500 metre uzunluğundaki bu alana dev beton kütleler konularak, şehir merkezinde ucube bir görüntü oluşturuldu. Ben Vali Tuna'nın otopark yapılmaması eleştirisini haklı buluyorum. Ancak Tuna, buraya tonlarca beton dökülmesini de eleştirmeliydi. 'Eskişehir'e örnek bulvar kazandıracağız' diyenler bugün yaptıkları bu beton yığınıyla ne kadar övünse azdır(!) Birileri kimseye sormadan oturdukları yerden hazırladıkları projelerle Eskişehir'de şehircilik cinayetleri işliyor.

Kentin asıl sahipleri olarak bizler buna karşı sesimizi gerektiği kadar yükseltmiyoruz. Eskişehir halkının, demokratik kitle örgütlerinin görüşlerini almadan dayatmayla yapılan projeler kentimize büyük zarar veriyor. Eskişehir sahipsiz bir kent mi?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

SİYASİ PARTİLERİN SLOGAN YARIŞI

Milletvekili adayları 1 Kasım erken seçimleri öncesinde var güçleriyle çalışıyor. Genel Seçim olduğu için Genel Merkez tarafından belirlenen slogan, şarkı ve reklamlar çok önemli. CHP 'Önce Türkiye' sloganıyla seçmenin karşısına çıktı. CHP 'Önce İnsan, Önce Birlik, Önce Türkiye' diyerek, halktan oy istiyor. AKP seçmenin karşısına 'İlk Günkü Aşkla' sloganıyla çıktı. Bu sloganla partinin öze dönüş politikasının etkisi olduğu belirtildi. MHP'de 'Ülkenin Geleceğine Oy Ver' sloganıyla seçmenin karşısına çıktı. 1 Kasım'da seçmen 'Önce Türkiye' mi diyecek? Yoksa 'İlk Günkü Aşkla' AKP'ye tekrar tek başına iktidara getirecek oyu mu verecek? Ülkenin geleceği için MHP'ye oy verecek mi?

----------------------------------------------------------------------

TETİK'İN DÖRDÜNCÜ VEKİL HAYALİ

AK Parti Eskişehir Milletvekili Adayı Yetkin Tetik çalışma ekibiyle birlikte ES GROUP'u ziyaret etti. Tetik Eskişehir'de sevilen bir isimdir. 7 Haziran'da 5. Sıra adayı olmasına rağmen gece gündüz çalıştı. Bu özverili çalışmalarıyla büyük takdir topladı. Tetik 1 Kasım seçimlerinde 4. Sıra Milletvekili Adayı oldu. Tetik, 1 Kasım'da yapılacak olan seçimlerde AK Parti'nin Eskişehir'de üçü garantilediğini belirterek, dördüncü milletvekili için çalıştıklarını söyledi. Harun Karacan'ın milletvekili adaylığının şehirde ayrı bir rüzgar estirdiğini belirterek, bunun olumlu etkisini gittikleri her yerde gördüklerini ifade etti. Tetik, 2002'de DYP'den ikinci sıra milletvekili adayı olmuştu. 1 Kasım'da üçüncü kez milletvekili adayı olacak. Tetik her ne kadar, dördüncü vekil için çalıştıklarını söylese de, bunun olması imkansız gözüküyor. Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Başkanları CHP'li. CHP Eskişehir'de çok güçlü. AK Parti birinci olup, üç milletvekili çıkarması büyük başarı olur. Dördüncü vekil sadece hayalden ibarettir. Eskişehir'in beş milletvekili bugünden belli. Şimdi herkes altıncı milletvekilinin kimin olacağını merak ediyor. CHP birinci olursa Cemal Okan Yüksel, AKP birinci olursa Emine Nur Günay Eskişehir'in altıncı milletvekili olur…

---------------------------------------------------------------------

FOTO ŞAKA

AKP Eskişehir Milletvekili Salih Koca: Niye ben değil de Harun Karacan vekil oldu?

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı: Ne güzel Salih Koca teşkilatta kötü adamı oynuyordu. Ben de iyi adam oluyordum. Harun kötü adamı oynamayacağı için korkarım artık teşkilatta kötü adam ben olacağım.