Eskişehirspor Spor Toto Süper Lig 3. haftasında evinde Gençlerbirliği'ne 2-0 mağlup oldu.

BOL GOLLÜ GALİBİYETLER
Ancak oynadığı ofansif oyunla gelecek için umut verdi. Maçta Laval ve Erkan Zengin'in direkten dönen şutları ve kaçan 7-8 net gol pozisyonu vardı. Golcülerimiz şeytanın bacağını kıramadı. Ancak kaçırsalar bile, gol pozisyonuna girmeleri bence önemliydi. Önümüzdeki maçlarda girdikleri bu pozisyonları kaçırmayacaklarını düşünüyorum. Bunun sonucunda da ES ES bu sezon bol gollü galibiyetler yaşayacak. İki golü Gençlerbirliği atmadı. Biz kendi kendimize attık. İlk golde Kamil Ahmet Çörekçi çevre kontrolünü iyi yapmaması nedeniyle uzaklaştırmak istediği top İrfan'a çarparak, ağlarımızla buluştu. Kamil Ahmet, tecrübesizliği nedeniyle bu hatayı yaptı. Ancak oynaya oynaya bu konuda hata yapmayacaktır. Oyun içinde sürekli topa bakmayıp, çevre kontrolünü de yapması gerektiğini öğrenecektir.

HEP BÖYLE OYNAYIN
ES ES'in yediği ikinci gol Birol Parlak'ın kendine aşırı güveni sayesinde oldu. Bazen aşırı güven böyle öldürücü hatalara neden olabilir. Ancak yaptığı bu hataya rağmen, Birol Parlak, özgüveni ve yeteneği ile Eskişehir'in geleceğini parlatan bir isim. Türkiye'nin en önde gelen stoperlerinden biri olan Bülent Korkmaz'ın gençlik yıllarında yaptığı hataları düşünürsek, Birol Parlak, önümüzdeki süreçte uzun yıllar Milli Takımın değişmez stoperi olabilir. Hakem Deniz Çoban maçı iyi yönetemedi. Çaldığı yanlış düdüklerle, futbol oynamak ve tempoyu arttırmak isteyen Eskişehirspor'u durdurdu. Hakeme rağmen yine de futbolcularımız çok iyi maç çıkardı. 2-0'lık yenilgiye rağmen taraftar, oynanan iyi futbol nedeniyle onları alkışladı. Futbolcu kardeşlerim, hep böyle oynayın ve rakibinizi yenin. (NOT: Bu yazıyı dün akşam Tarsus İdman Yurdu ile oynanan kupa maçından önce yazdım.)

*

ARJANTİNLİ İKİZ KULELER ROGELİO VE RAMIRO

Eskişehirspor'un Benfica'dan transfer ettiği Arjantinli forveti Rogelio Funes Mori'nin kendisi gibi futbolcu ikiz kardeşi var. ES ES'li Mori'nin ikiz kardeşi Ramıro Funes Mori Arjantin'in dev takımı River Plate'nin sol ayaklı stoperi. Arjantin'de doğan ikiz kardeşler futbola Amerika'da başladı. Kardeş Mori önce basketbol oynadı. Daha sonra basketboldan vazgeçerek, ES ES'in forveti Mori ile birlikte Associated Soccer Group (ASG) 91 futbol takımında oynadı. Daha sonra ikiz kardeşiyle birlikte Amerika'nın MLS takımlarından FC Dallas'a transfer oldu. Daha sonra bu ikili 2009 yılında Arjantin'in en büyük iki takımından birisi olan River Plate geldi. Rogelio Funes Mori 2013 yılında Benfica'ya transfer oldu. 2014'de de ES ES'e geldi. İkiz kardeş Ramıro Funes Mori ise 2009 yılından beri River Plate'de forma giyiyor. Kardeş Mori'yi de yakında Türkiye Süper Ligindeki bir takımda görebiliriz.

*

NOSTALJİ

ES ES EFSANESİ'NİN İLK ŞAMPİYONLUĞU

1964 yılında Türkiye Akademiler arası futbol şampiyonası düzenlenir. Eskişehir Ticari ilimler Akademisi (Akademi Gençlik) finalde Ege Üniversitesi'ni 6-0 gibi büyük bir farkla mağlup ederek şampiyon olur.

BOLEL BAŞKAN
Maçın bitiminin ardından gözlemci Burhanettin Türker, Kafile Başkanı Nafiz Yazıcıoğlu'nun kulağına. 'Madem elinizde böyle bir kadro var niye 2.lige katılmıyorsunuz' der. Bunun üzerine Aziz Bolel, Yalçın Kılıçoğlu ve Aydın Begiter önderliğinde kentin işadamlarından o zamanın parasıyla 75-80 bin lira toplanır. Akademi Gençlik, İdman Yurdu ve Yıldıztepe kulüpleri birleştirilerek, 1965 yılında Eskişehirspor kurulur. Başkanlığa Aziz Bolel getirilir.

ANADOLU DEVRİMİ
Takımın renkleri Siyah ve Kırmızı olarak belirlenir. 1965-1966 sezonunda İkinci Ligde şampiyon olarak 1. Lige çıkar. Aziz Bolel başkanlığı bırakır. Murat İnce yeni başkan olur. Kırmızı Şimşekler İstanbul'un üç büyüklerine ilk kafa tutan takım olarak, Anadolu Devrimi'ni yapar. Amigo Orhan yönetimindeki büyük taraftarı Fethi, Nihat , Ender, İsmail ve Kamuranlı efsane kadrosuyla Eskişehirspor bir döneme damgasını vurur.