Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak Karakolu'nun olduğu bölgeye teröristlerce bomba yüklü araçla hain saldırı düzenlendi. Saldırıda yaklaşık 5 ton bomba kullanıldı. 10 askerimiz şehit oldu. 8 vatandaş da hayatını kaybetti. 11'i asker 27 kişi yaralandı. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Mekanları cennet olsun. Ülkemiz son aylarda ard arda gelen terör olaylarıyla sarsılıyor. IŞİD ve PKK mensubu teröristler intihar saldırılarıyla ülkeyi kan gölüne çevirirken, ülkemiz güvenlik güçlerinin istihbarat zafiyeti içimizi acıtıyor. Ard arda yaşanan terör olaylarıyla canım memleketim koca bir cenaze evine dönüştü. Bugünlerde birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Teröre karşı tek vücut olmalıyız. Ancak ülkeyi yönetenler terörle mücadeledeki bu zafiyete bir an önce son vermeli. Türkiye Cumhuriyeti Devleti FETÖ ile mücadele ettiği gibi IŞİD (DAEŞ) ve PKK ile de aynı şekilde mücadele yapmalı. Bu terör örgütlerine destek olanları, onlara yataklık edenleri ve onlara maddi yardımda bulunanları ortaya çıkarmalı. Onlara da en ağır cezalar verilmeli.

*

GENEL BASIN YAYIN
SEKRETERİ OLDU

2 Ekim'de yapılan Olağanüstü Kongrede Genel Merkez Yönetimine seçilen Eğitim-İş Eskişehir Şube Başkanı Ebru Sungar Genel Basın-Yayın ve Uluslararası İlişkiler Sekreterliği görevine getirildi. Sendikanın yeni Genel Başkanı Mehmet Balık oldu. Son yıllarda Eskişehir'in yetiştirdiği önemli sendikacılarından birisi olan Sungar'a yeni görevinde başarılar dilerim. Sungar'ın Eskişehir ve tüm Türkiye'deki eğitimcilerin sorunlarının çözümünde başarılı olacağına inanıyorum…

-----

ÖNDER ABİ'YE GEÇMİŞ OLSUN

Gazetecilikte örnek aldığım sevgili meslek büyüğüm Önder Baloğlu önceki gün kalp krizi geçirdi. Özel Acıbadem Hastanesi'nde tedavi altına alınan Önder Abi'ye iki defa anjiyo yapıldı. Yoğun bakım ünitesinde tutulan Baloğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Usta Gazeteci Baloğlu'na geçmiş olsun diliyorum. Sağlığına bir an önce kavuşarak, yine köşe yazılarıyla okurlarıyla buluşacağına inanıyorum.

-----

FOTO ŞAKA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Hulusi Paşa biliyorsun. Bizim AK Parti'den FETÖ'cü çıkmaz.
Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar: Darbe kalkışmasında rehin alınmasaydım ben size diyeceğimi biliyordum. O'na Dünyanın en komik kısa fıkrasını anlattığını söylerdim.