CHP Odunpazarı İlçe Kongresi 6 Aralık'ta Lidya Park'ta yapılacak.

TEMAYÜL YAPTI
408 delege oy kullanacağı kongrede Kazım Kurt, Erman Gölet-Yücel Yenilmez ve Erdal Çakıcıer grupları yarışacak. Kendisini 'tabanın adayı' olarak lanse eden Ali Haydar Çelik CHP Odunpazarı İlçe Başkanlığı için ilk adaylığını açıklayan isim oldu. Kazım Kurt geçtiğimiz günlerde delegelere yemek vermişti. Bu yemekte delegelere kağıtlar dağıtılarak, 'Kimin Odunpazarı İlçe Başkan adayı olmasını istersiniz?' diye sorulmuş. Delegeler kağıtlara isimler yazmışlar. Daha sonra toplanan bu kağıtlar Başkan Kazım Kurt'taymış. Yani Kazım Kurt başkan adayını temayülle belirleyecek. Bu gruba yakın bazı isimlerle görüştüm. Grupta, temayülde Harb-İş eski Sendika Başkanı Hasan Atak'ın önde çıkacağı görüşünün hakim olduğunu söylediler. Ancak Büyükşehir ve Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi Emre Genç'inde adaylık şansının Atak'tan az olmadığı iddia ediliyor.

BABAYİĞİT VEYA ŞENOL
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın da büyük destek verdiği Gölet-Yenilmez Grubunun başkan adayı ikna edilmesi durumunda eski Odunpazarı İlçe Başkanı Erdal Babayiğit olacak. Babayiğit ikna edilemezse bu grubun başkan adayı Mehtap Şenol olacak. Her yerde '136 delege benimle hareket ediyor. Seçimi bizim adayımız kazanır' diye kendisinden emin konuşan Erdal Çakıcıer'in başkan adayı büyük ihtimalle Yalçın Komşu olacak.

BUGÜN GÖRÜŞECEKLER
Çakıcıer ve Kazım Kurt bugün bir görüşme yapacak. Bu görüşmede ortak aday konusunda anlaşma olmaması halinde Çakıcıer Grubu Yalçın Komşu ile başkanlık yarışına girecek. Kurt ve Çakıcıer grupları arasında anlaşma olması halinde onların destekleyeceği başkan adayı kongrenin en büyük favorisi konumuna gelecek. CHP Odunpazarı'nda büyük ihtimalle 6 Aralık'ta dört başkan adaylı kongre yapacak. Kurt Grubu'nda Hasan Atak ve Emre Genç'ten birisi başkan adayı olacak. Gölet-Yenilmez Grubunun başkan adayı ya Erdal Babayiğit ya da Mehtap Şenol olacak. Çakıcıer'in grubunun başkan adayı Yalçın Komşu olacak. Gruplardan bağımsız olarak aday olan Ali Haydar Çelik ile birlikte CHP dört adaylı bir kongreye doğru koşuyor…

****

TEPEBAŞI'NDA VURAL YÖRÜK FAVORİ

CHP Tepebaşı İlçe Kongresi önümüzdeki Pazar günü Altınsaray Düğün Salonu'nda yapılacak. 406 delegenin oy kullanacağı kongrede Mevcut Başkan Vural Yörük ile Nazmi Kurtyılmaz başkanlık için yarışacak. Ahmet Ataç'ın büyük desteğini alan Vural Yörük kongrenin favorisi. Kazım Kurt'a yakın bazı belediye personellerinin de çalışmalarında destek verdiği Nazmi Kurtyılmaz'da bir sürpriz yapmanın peşinde. Bence Tepebaşı İlçe Kongresini Vural Yörük kazanır. Başkan adaylığı ile kongrenin tek adaylı olmasına izin vermeyen Kurtyılmaz'da takdir edilmeli…

*****

AK PARTİLİ KARACAN GİTTİ
YERİNE CHP'Lİ METİN GELDİ

1 Kasım seçimlerinde Milletvekili seçilen Harun Karacan ETO Meclis Üyeliğinden ayrıldı. 17'nci Meslek Komitesi (Akaryakıtçılar) 'nden Yavuz Metin, Karacan'ın yerine ETO Meclis Üyesi oldu. Metin, Meclis Üyesi olarak ilk toplantısına önceki gün katıldı. Yavuz Metin 2014 Aralık ayında istifa eden Mehmet Kamil Biçerli'nin yerine yedek listeden CHP Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi olmuştu. Metin 2009-2014 yılları arasında da CHP'den Odunpazarı Belediye Meclis Üyeliği yapmıştı. ETO Meclisi'nde AK Partili Karacan gitti. O'nun yerine CHP'li Metin Geldi. Karacan ve Metin 17'nci Meslek Komitesi'nin kuruluşundan bugüne hep beraber çalıştılar. Kader birliği yaptılar. Bu ikili ayrı siyasi görüşlerde olmalarına rağmen, çok iyi dostlar.

****

19 YIL ÖNCE DOSTLAR BULUŞMASI

Yıl 1996 . 19 yıl önce. Eskişehir'in siyaset ve spor dünyasının önemli isimleri bu fotoğraf karesinde yer alıyor. CHP eski Milletvekili Zeki Ünal, CHP'nin güçlü ismi Nihat Çuhadar, dönemin ETO Meclis Başkanı Ali Eldem, o yıllarda merhum Aydın Arat'ın başkanlığındaki Eskişehirspor'un Genel Kaptanı ve DYP'nin önemli ismi Bekir Sıtkı Saraç ve Eskişehirspor yöneticisi merhum Ercan Eski. Önemli bir davette bir araya gelen Ünal, Saraç, Çuhadar, Eski ve Eldem gecede eminim bol bol Eskişehirspor'un durumunu konuşmuşlardır. Sohbette siyasette yer almıştır. Türkiye'nin en köklü iki partisi olan CHP ve DYP'yi masaya yatırmışlardır. Merhum Ercan Eski'ye de Allah'tan rahmet diliyorum….

FOTO ŞAKA

AK Parti eski Eskişehir Milletvekili Salih Koca: Kazım Bey, sen Belediye Başkanı oldun da ben ne yapacağım?
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Sende 2019'da Günyüzü'ne belediye başkanı ol. Ankara'ya yakın olduğu için sık sık TBMM'ye gidip, hasret giderirsin.