Tarih: 20 Mayıs 2012 Yer: Atatürk Spor Salonu. CHP İl Kongresi yapılıyor. Mevcut Başkan Erman Gölet 363 oy alarak İl Başkanı oluyor.

O LİSTEDEN ÇIKTI
Diğer aday Daniş Soykal ise 33 oy alarak Gölet'in çok gerisinde kalıyor. 6 yıl önce yapılan kongrede Erman Gölet Başkanlığında CHP'nin yeni İl Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu;'Nihat Çuhadar, Ersen Yeniceli, Aydın Ünlüce, Rıdvan Atan, Sinan Özkar, İbrahim Durgut, Yücel Yenilmez, Yüksel Akpınar, Melal Akın, Meral Bakır, Bülent Bingöl, Beysun Doğan, Erhan İnan, Nuray Mamuh, Fisun Seniş, İbrahim Serhan, Ferudun Sözeri, Fisun Sular, Mehtap Şenol ve Ali Rıza Yılmaz.' Gerçekten Erman Gölet o kadar iyi bir liste hazırlamış ki, kendisinden sonra gelen tüm İl Başkanları o listeden çıktı. Gölet, 2014 Yerel Seçimleri öncesinde Odunpazarı Belediye Başkan aday adayı olmak için istifa edince, mevcut il yönetimi kendi içinden Nihat Çuhadar'ı İl Başkanı olarak seçti.

YILDIZLAR TOPLULUĞU
Çuhadar'dan sonra yine aynı yönetimden Rıdvan Atan İl Başkanı oldu. Daha sonra ki İl Başkanı yine aynı yönetimden çıktı. Ersen Yeniceli İl Başkanı oldu. Ondan sonra yine aynı yönetimden Sinan Özkar göreve getirildi. Adı 'Ortak İl Başkan Adaylığı' için geçen Aydın Ünlüce de aynı yönetimde görev yaptı. Atamayla İl Başkanı olan Özkar iki kongre üst üste kazanarak, bu görevde kaldı. Gölet'ten sonra gelen dört İl Başkanı da aynı yönetimden çıktı. Yaklaşık üç yıldır devamlı olarak adı 'Ortak İl Başkan Adaylığı' için geçen Aydın Ünlüce de aynı yönetimde görev yaptı. Ayrıca İl Başkanlığı yapabilecek potansiyelleri olan İbrahim Durgut, İbrahim Serhan, Nuray Mamuh ve Yücel Yenilmez de yine aynı yönetimde görev aldı. Demek ki Gölet parti içerisinde 'Yıldızlar Topluluğu' gibi bir yönetim oluşturmuş ki; CHP ve Belediye Başkanları, onun 6 yıl önce yönetici yaptıklarından başka İl Başkanı veya başkan adayı bulamadı.
GÜÇLÜ İSİMLER OLMALI
Milletvekili aday adayı olan Sinan Özkar İl Başkanlığı görevinden istifa etti. Ancak Özkar, Gölet gibi yıldızlar topluluğu bir yönetim kurulu oluşturmadı. Özkar'ın yerine yönetici olarak seçim tecrübesi olmayan Rabia Akman seçildi. Aslında Özkar'a, 'Madem milletvekili adayı olacaktın, neden kendinden sonra gelecek İl Başkanını düşünmedin? Neden Erman Gölet gibi İl Başkanı olabilecek kapasitesi bulunan 7-8 kişiyi yönetime almadın?' diye sorular yöneltilebilir. İl Başkanlığına yönetici olarak hiçbir seçim tecrübesi olmayan Rabia Akman seçildi. Partide mevcut İl Yönetimiyle milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin iyi bir şekilde organize edilemeyeceği görüşü hakim.
Bence CHP Türkiye'nin kaderini etkileyecek seçimler öncesinde mevcut İl Yönetimi istifa ettirerek, güçlü isimlerden oluşan yeni seçim yönetimini atamalı. Seçim işlerini bilen ve bu zor günlerde partiyi sırtlayabilecek insanlarla yola devam etmeli...

----------------------------------------------------------------------
93'LÜK ÇINARDAN ES ES ÖVGÜSÜ

2 Mayıs'ta Eskişehir Şubesi'nin Asbaşkanlığını yaptığım Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Kurulu İstanbul'da yapıldı. Seçimde tek liste çıktı. Genel Başkan 'Oğuz Tongsir yeniden seçilerek', güven tazeledi. Şube Başkanımız Sadi Seda ve yönetimdeki arkadaşlarımızla birlikte kongreye katılıp oyumuzu kullandık. Kongre de TSYD'nin kurucularından olan 'mesleğimizin 93'lük çınarı' Halit Kıvanç ile sohbet etme onurunu yaşadım. Eskişehir'den geldiğimi söylediğimde, 'ES ES, Amigo Orhan, Fethi Nihat Ender' diyerek, Eskişehirspor'un mazisinin büyük zaferlerle dolu olduğunu söyledi. Kıvanç Genel Kurul'da herkesin ilgi odağıydı. Kürsüde bizlere eski anılarını anlatan Büyük Efsane; 'Çok konuşuyor diyorsanız, tabi ki çok konuşacağım. Konuşmazsam aç kalırım' diye yaptığı espiri ile biz gençleri güldürdü. Kıvanç'a Allah'tan uzun ömürler diliyorum. Kıvanç zaten şimdiden Türk Spor Basınının unutulmazları arasında yer alıyor. Yıllar geçse de asla unutulmayacak...

-----------------------------------------------------------------------------
OSMANLI DA KIRIMLI DEVLET ADAMLARI

ESOGÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Kavak üçüncü eseri olan 'Osmanlı Bürokrasisinde Görev Almış Kırım Kökenli Devlet Adamları' adlı kitabı yayınladı. Kavak kitabın giriş kısmında Kırım Tatarı ünlü yazar Cengiz Dağcı'nın 'Hatıralarda' adlı eserinden bir bölümü koymuş. Duygu yüklü bu bölümü siz okurlarım için yayınlıyorum;
'Mutluydum, babam da mutluydu. Bugünlerde mutluluklar başka ölçülerle ölçülür. O zaman ki durumumuzda mutluluk bizim için hayatta kalabilmemiz oldu. Yalnızca o zaman ki durumumuzda mı? O zamanı takip eden uzun yıllar boyunca da Kırımlılar için hayatta kalabilmek oldu mutluluk. Tanrım! Hayatta kalmanın ve yaşamanın değerini bilmemiz için, önce Kırım'da, sonra Kırım'ın dışında yıkılmış bir durumda yaşamamız gerekti.
Güçlü olacaksın
Karşı koyacaksın!
Dayanacaksın!
Ölmeyeceksin!
Elli yıl.
Yüz yıl.
Yüz elli yıl.
Tümü sert, tümü kast-katı, tümü korkutucu kelimeler. Ve bizler, bilinçli veya bilinçaltında, yıllar yılı içimizde tekrarlanan bu kelimelerle yaşadık.' Nuri Kavak bu bölümün altına '18 Mayıs 1944 Soykırımında yok edilen Kırım Tatarlarının anısına bu eserimi ithaf ediyorum' diye yazdı. 11 gün sonra İnsanlık Tarihinin en büyük soykırımlarından olan 18 Mayıs 1944 Soykırımını anacağız. Kırım Tatarları konusunda Türkiye'nin önde gelen uzman araştırmacılarından birisi olan Kavak'ı yeni kitabından dolayı kutluyorum. Kendisinden daha nice yeni kitaplar bekliyorum...

-----------------------------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Kazımcığım Muharrem İnce'yi Cumhurbaşkanı adayı yapmamız iyi oldu değil mi?
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Genel Başkanım iyi ki İnce'yi aday yaptınız. Yoksa Odunpazarı'nda olduğu gibi Yılmaz Hoca'yı ikna edemezsen, sen Cumhurbaşkanı adayı ol falan dersiniz diye vallahi çok korktum!
---------------------------------------------------------------
FIKRA
BU RESMEN DOLANDIRICILIK

Kadın gece yarısı ıssız sokaktaki evine dönerken adamın biri kolundan yakalayıp az ötedeki parka sürüklemiş ve çalı yığınının arkasına yatırmış.. Pantolonunu aşağı doğru indirip kadının üzerine çullanmış..
'İmdaat!.. Yardım edin.. Dolandırıcı var!' diye çığlık atmış kadın.. Adam aşağıya kadar inen pantolonu ile ayağa kalkmış..
'Aptal!' demiş, 'Ben dolandırıcı değil, tecavüzcüyüm!'
'Sensin aptal!' demiş kadın, eliyle işaret ederek.. 'Ulan bu kadarcık şeyle tecavüz mü olur? Bu resmen dolandırıcılık!..'