CHP'de İl Yönetimini düşürme operasyonu sonrasında yaşanan büyük kaos çözülmeye çalışılıyor.

BELEDİYE'DE
TOPLANTI YAPILDI
Odunpazarı Belediyesi'nde bu konuda bir toplantı düzenlenmiş. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP'de İl Başkanlığına vekalet eden Rıdvan Atan, Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük, Milletvekili aday adayı olduğu için Odunpazarı İlçe Başkanlığından istifa eden Erdal Çakıcıer bir araya gelmiş. Rıdvan Atan, CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Aydın Ünlüce'nin İl Başkanı olmasını teklif etmiş. Atan'ın bu teklifi toplantıya katılanların tamamı tarafından kabul edilmiş. Aydın Ünlüce'nin İl Başkanlığı konusunda mutabakata varılmış. Toplantıya katılanlar bugünkü koşullar altında İl Başkanlığı için Aydın Ünlüce'nin en iyi isim olduğu konusunda görüş belirtmişler.

DÜŞÜNÜP
KARAR VERECEKLER
Atan, 'Ünlüce'nin İl Başkanı olması konusunu diğer yönetim kurulundaki arkadaşlarıma bir sorayım. Onlarda uygun görürse, Ünlüce başkanlığında yeni İl Yönetimi oluşturulur' demiş. Atan dün yönetim kuruluna Aydın Ünlüce'nin İl Başkanlığı konusunu getirmiş. Bazı yöneticiler olumlu görüş verirken, bazıları da bu konuda olumsuz söylemlerde bulunmuş. Yönetim Kurulu Üyelerinin bu konuyu birkaç gün düşündükten sonra tekrar toplanıp, karar alınacağı öğrenildi.

ÇATIŞAN DEĞİL,
ÇALIŞAN OLMALI
Aydın Ünlüce dürüst, temiz ve ilkeli kişiliğiyle partide sevilen bir isim. Birilerinin adamı olmadığı için şu anda partiyi seçime götürecek İl Başkanlığı için en uygun isim. Aydın Ünlüce başkanlığında yeni oluşturulacak CHP İl Yönetim Kurulu iyi isimlerden oluşmalı. Seçimde parti için çalışacak zamanı ve vizyonu olan ve CHP için elini taşın altına sokacak isimler yer almalıdır. Partinin seçimde başarılı olması için yeni CHP İl Yönetim Kurulu içinde çatışan değil, çalışan olmalıdır.

*

USLUER'İN PARTİ ÖRGÜTÜYLE
İLGİLİ HİÇBİR GÖRÜŞÜ YOK MU?

CHP Eskişehir İl Örgütü'nde ard arda depremler oluyor ve tartışmalar yaşanıyor. CHP'nin yetkili ve etkili isimleri bu konuda görüşlerini açıklıyor. Yaşanan kaosun çözülmesi için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Böyle bir ortamda CHP'nin Eskişehir'deki en üst düzeydeki yöneticisi olan Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer'in hiç konuşmaması dikkat çekiyor.
SORUNLARA DUYARSIZ KALMAMALI
Bu konuda beni arayan çok sayıda partili, 'Gaye Hanımın Parti Meclisi Üyesi olarak, İl Yönetiminde son yaşanan kaos ile ilgili hiçbir görüşü yok mu? Bu konuda acaba, 'aman görüş belirtip, birilerini kızdırmayalım' diye mi düşünüyor? Milletvekili adayı olmak isteyen Usluer 'kimseyle arasını bozmamak' adına parti içindeki yaşanan sorunlara duyarsız kalmamalı. Sadece Pazar toplantılarında konuşmakla bu iş olmaz. Parti örgütünde yaşanan sıkıntılara da müdahale etmeli. Parti Meclisi Üyesi olarak, Eskişehir örgütündeki yaşanan sorunları çözmeye çalışmalıdır. Uzlaştırıcı ve birleştirici olmalıdır' diye görüş belirtti.

*

NOSTALJİ

21 YIL ÖNCE BÜYÜK MİZAH USTASI ESKİŞEHİR'DE

Yıl 1993. 21 yıl önce Türk mizah yazarı Aziz Nesin Eskişehir'e geldi.

GAZETE ÇIKARMAK İSTİYORDU
Tarihi Fotoğrafta Aziz Nesin, Dönemin Eskişehir Belediye Başkanı Selami Vardar, Belediye Başkan Yardımcısı Abdülkadir Adar, CHP eski milletvekili Murat Kahyaoğlu ve bugünün Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Azmi Kerman ile birlikte görülüyor. Azmi Kerman, Nesin'in o yıllarda bir gazete çıkarmak istediğini belirterek, 'Kendisiyle sık sık buluşup, bu konuda değerlendirme yapıyorduk. Ancak gazete çıkarma isteğini gerçekleştiremeden aramızdan ayrıldı' dedi.
1995'DE YAŞAMINI YİTİRDİ
2 Temmuz 1993'de Sivas Katliamında canını zor kurtaran Aziz Nesin, 2 yıl sonra 6 Temmuz 1995'de söyleşi ve imza günü için gittiği Çeşme Alaçatı'da 80 yaşında vefat etti. Büyük mizah ustası hayata veda ederken insanlığa öykü, fıkra, roman, Anı, Gezi notları, Oyun ve Şiir kitaplarını bıraktı.

'KENDİME GELEYİM İSTEDİM'
Aziz Nesin neden Nesin soyadı aldığını yıllar önce şöyle anlatmıştı;'1934 yılında Soyadı Kanunu çıktı, her Türk kendine bir soyadı alacaktı. Herkes kendi soyadını kendisi seçtiği için insanların bütün gizli aşağılık duyguları ortaya çıktı. Dünyanın en cimrileri 'eli açık', dünyanın en korkakları 'yürekli', dünyanın en tembelleri 'çalışkan' gibi soyadları aldılar. Bir mektup yazabilecek zamanda ancak imzasını atabilen bir öğretmenimiz kendisine 'Çevikel' soyadının almıştı. Irkçılığın yayıldığı günler olduğundan, özellikle Türklüğü karışık olanlar ırkçılığı anlatan soyadlarını kapışıyorlardı. Her türlü yağmada hep sona kaldığım için güzel soyadı yağmasında da sona kaldım. Bana, ortada böbürlenebileceğim bir soyadı kalmadığından, kendime 'nesin' soyadını aldım. Herkes 'nesin' diye çağırdıkça ne olduğumu düşünüp kendime geleyim istedim.'

*

foto şaka