Eskişehirspor'un Cumartesi günü yapılan Olağanüstü Kongresi'nde seçime tek listeyle giren Halil Ünal üçüncü defa Eskişehirspor Başkanı oldu.

ATEŞTEN GÖMLEK

Ünal Başkanlığındaki yeni yönetim kurulu da şu isimlerden oluştu; 'İlhan Arslan, İsmail Hakkı Gül, Onur Sürmeli, Ekrem Birsen, Erdal Şahbaz, Ali Uçar, Kaan Ay, Cem Güven, Özgür Demirdaş, Rıza Zeydan, Ayhan Can, Şaban Ali Ocakçı, Harun Adıgüzel ve Figen Begiter.' ES ES'in zor günlerinde sorumluluktan kaçmayarak 'Ateşten gömlek' giyen Halil Ünal ve arkadaşları kulübe sahip çıktı. Şu bir gerçek ki; ES ES'i bu zor dönemde tekrar Süper Lige çıkarabilecek tek isim Halil Ünal'dı. O da gereğini yaparak, elini yine taşın altına soktu. Artık 'Eskişehirsporluyum' diyen herkes bu yönetime destek olmalı. Ben bu yönetimin Hoşcan yönetimi gibi enkaz edebiyatı yapacaklarına ihtimal vermiyorum. 2004-2006 ve 2008-2013 yılları arasında aralıklarla 7 yıl ile en uzun süre Eskişehirspor Başkanlığı yapan Halil Ünal üç yıl önce yaklaşık 50 milyon Avro değerinde takım bırakmıştı. Ne yazık ki o bıraktığı takımdaki yıldızlar teker teker satıldı. Halil Ünal'ın bin bir emekle kurduğu futbolcu kadrosunun yerlerinde şimdi yeller esiyor.

KORKULU RÜYA OLACAK

Kulübün yaklaşık 150 milyon lira borcu olduğu söyleniliyor. PTT 1. Ligdeki gelirler ortada. Halil Ünal ve kader arkadaşları imkansızlıklar içerisinde en kısa sürede PTT 1. Ligde şampiyonluğa oynayacak kadroyu kurmak zorundalar. Bakan Nabi Avcı, iktidar partisi milletvekilleri, kentin belediye başkanları en zor dönemde ES ES bayrağının yere düşmemesi için ateşten gömlek giyen Halil Ünal yönetimini desteklemelidir. Taraftar da stadyumu doldurarak, ES ES'in yeniden dirilişine destek olmalıdır. Eskişehirspor PTT 1. Liginde yeniden yapılandırılacak. Ünal Başkanlığında tekrar eski gücüne kavuşarak Süper Lige çıkacaktır. Bir yıl aradan sonra tekrar Süper Ligde İstanbul büyüklerinin korkulu rüyası olacaktır. Halil Ünal daha önce bunu başardığı için ben O'na inanıyorum.

-------------------------------

KAHRAMAN GAZİLERİMİZİN SELAMI VAR

Geçtiğimiz Çarşamba günü Ankara TBMM'ye giderek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile röportaj yapmıştım. Bu program öncesinde Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP'nin Eskişehir'deki çalışkan ve başarılı Milletvekili Utku Çakırözer, tanışmaktan büyük keyif aldığım CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ile birlikte Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) ve TSK Rehabilitasyon Merkezi'ndeki yaralı asker ve polislerimizi ziyaret ettim. Önce GATA'da Sarıcakayalı Piyade Uzman Çavuş Hidayet Gündüz, Beylikovalı hemşerimiz Jandarma Astsubay Muzzaffer Oktay'ı ziyaret ettik. Bölücü terör örgütüne karşı mücadele ederken yaralanarak, gazi olan Kahraman askerlerimiz Eskişehir'e selam gönderdi. Bizlerde kendilerine acil şifalar diledik. Daha sonra TSK Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi görmekte olan Eskişehirli Uzman Çavuş Veysel Ceylan'ı ziyaret ettik. Çifteler Eminekin Köylü olan Veysel kardeşimiz, Başkan Ahmet Ataç vasıtasıyla öğretmeni Sebahattin Çarkacı ile telefonda görüştü. Öğretmen ile öğrenci arasında çok duygusal konuşma oldu. Veysel Ceylan'a acil şifalar dileyerek, yanından ayrıldık.

------------------------------

BOZANLILARDAN İTFAİYE TEPKİSİ

Bozan Mahallesi sakinleri semtlerinde çıkan yangınlara itfaiyenin geç müdahale etmesinden şikayetçi. Gece yarısı çıkan yangınlarda 10 kilometre mesafeden itfaiye ekipleri gelene kadar evlerinin kül olduğunu kaydeden Bozanlılar; 'Alpu Belediye Başkanımızı Rafet Demirtaş'a sesleniyorum. Lütfen bu işe artık bir el atın. Daha kaç defa daha yanacağız. Bir itfaiye aracı mahallemizde bulunmalı' diye tepki gösterdi.

---------------------------

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ'NDE SAKIP SABANCI RÜZGARI

Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli işadamlarından birisi olan merhum Sakıp Sabancı 1984 yılında Anadolu Üniversitesi'nden Fahri Doktora almıştı. Beş yıl sonra (1989) tekrar Anadolu Üniversitesi'ni ziyaret eden Sabancı tarihi fotoğrafta; Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun Kurucu Müdürü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli ile birlikte. Halk tarafından sevilen ve 'Sakıp Ağa' olarak da tanınan Sabancı 7 Nisan 1933 tarihinde, pamuk taciri Hacı Ömer Sabancı ve Sadıka Sabancı'nın ikinci çocuğu olarak Kayseri'nin Akçakaya köyünde doğdu. Küçük yaşta Adana'ya göç ettiler. Çocukluğunu Adana'da geçirdi. 1957 yılında teyzesinin kızı Türkan Sabancı ile evlendi. 1966 yılında, babasının vefatı üzerine, Sabancı Holding'in yönetim kurulu başkanlığına getirildi. Sakıp Sabancı, böbrek kanseri tedavisi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde 10 Nisan 2004 tarihinde sabah 05:55 sularında böbrek tümörünün karaciğere atlaması sebebiyle hayatını kaybetmiştir. 12 Nisan 2004 tarihinde Sabancı Center'da düzenlenen devlet töreninin ardından yaklaşık 100.000 kişinin katıldığı cenaze töreniyle Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. 2004 yılında öldüğünde, Amerikan iş dergisi Forbes'in milyarderler listesinde 147. sırayı almıştı.

----------------------------

FOTO ŞAKA

Eskişehirspor eski Başkanı Mesut Hoşcan: Halilciğim üç yıl önce herkes bana güveniyordu. Herkes benim yanımdaydı. O gün benim yanımda olanlar neden şimdi senin yanında?

Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal: Avrupa Kupalarına katılan, İstanbul büyüklerine kök söktüren takımı küme düşürdükten sonra bu soruyu bana mı soruyorsun?