Eskişehir'de yıllardır okullara kaynak kitap satan ve sınavlar yapan bir firmanın sahibi olan Sevgi Ertuna Avşar, son yapılan kongrede AK Parti İl Kadın Kolları yönetimine girmişti.

KÜÇÜK DÜŞÜREN
PAYLAŞIMLAR

Eskişehir eğitim camiası Avşar'ın kendi sosyal paylaşım sitesinde Cumhurbaşkanı, Başbakan ve AK Parti'yi küçük düşüren, hakaret eden paylaşımlarda bulunduğu için görevden alındığı iddialarıyla çalkalanıyor. Ben de bu işi doğruluğunu araştırdım. İl Başkanı Dündar Ünlü'yü aradım. Ünlü, bu iddiaları doğrulayarak; 'Hiçbir parti yöneticimiz, sosyal paylaşım sitesinde Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı ve partimizi küçük düşürecek, kötüleyecek paylaşımlarda bulunamaz. Kendisini çağırdık. Bu paylaşımlarından dolayı kendisinden istifasını istedik. O da istifa etti. Biz de istifa ettiği için disipline vermedik. Sevgi Hanım artık İl Kadın Kolları Yöneticimiz değildir. Sade bir üyemizdir' dedi.

'MÜSAADE ETMEM'
Ünlü, 'Hiçbir parti yöneticisi AK Parti'nin adını kullanarak, iş takibi yapamaz. Bu konuda yapanlar olursa, derhal görevden alırım. Kimsenin partinin sırtından rant kazanmasına müsaade etmem' diye konuştu. Ve bunu da yazmamı istedi. Gerçekten Ünlü'nün bu konudaki hassasiyeti partili partisiz herkes tarafından takdir topluyor. Ünlü'yü İl Genel Meclisi Üyeliği döneminden tanırım. Gerçekten dürüst ve beyefendidir. 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'nin Eskişehir'de CHP'yi geçmesinde onun uzlaştırıcı kişiliği ve Harun Karacan'ın atak kişiliği önemli rol oynadı.

**

CHP'DE İL DANIŞMA KURULU
CHP İl Danışma Kurulu Toplantısı 27 Mart Pazar günü saat 11.00'de Yunusemre Kültür Sanat Merkezi'nde yapılacak. Son yapılan Odunpazarı ve Tepebaşı Danışma Kurulu Toplantıları katılımların az olması nedeniyle sönük geçmişti. Ben yine de bu toplantıların ileride partiye faydası olacağını düşünüyorum. Aslında bu toplantılar partililerin özeleştiri yapmasına fırsat verdiği için son derece yararlı. Toplantılarda bugüne kadar yapılan çalışmalar değerlendirilmeli. Yapılan yanlışlar objektif şekilde ortaya koyulmalı. Yeni yol haritaları belirlenmeli. Herkesin eteğindeki taşları dökme fırsatı verilmeli ki, bundan sonraki süreçte dedikodu ve kısır çekişmelerin yaşanmasının önüne geçilsin.

**

VATMANLAR KADRO İSTİYOR
Büyükşehir Belediyesi Estram'da çalışan vatmanlar kadroya geçmek istiyor. Bu konuyla ilgili beni arayan vatman arkadaşlar; 'Daha dün Belediyeye yemekhaneci, güvenlikçi olarak girenler kadroya geçerken, biz 'şirket elemanıyız' diye yine dışarıda bırakılacağız. Böyle bir adalet olur mu? Biz 130 kişiyiz. 12 yıldır görev yapıyoruz. Eskişehir halkına en iyi hizmeti veriyoruz. İşimizi yapmak için sabahın dördünde evimizden çıkıyoruz. Görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bunun karşılığı olarak 1150 ile 1700 lira arasın maaşı bize reva görüyorlar. Yıllardır bizlere üvey evlat muamelesi yapılıyor. Bizler vatmanlığı meslek olarak seçtiğimiz için mi cezalandırılıyoruz? Bizler Büyükşehir Belediyesi'nin personeli değil miyiz? Bu kadro olayı şirket elemanlarını da kapsamasını istiyoruz. Hem kanunu yapan hükümetten hem de Büyükşehir Belediyemizden bu konuda destek bekliyoruz' diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi'nin gülen yüzü olan Estramları kullanan vatmanlar kadroya geçme isteklerinde son derece haklılar..

**

BUNLARIN PROJE DERDİ YOK
12 Mart'ta Görünüm'de kaleme aldığım 'Proje Okulları Kaç Proje Hazırladı?' başlıklı yazımda Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eylül 2015'de Eskişehir'in en gözde okulları olan Eskişehir Anadolu Lisesi, ETİ Sosyal Bilimler Lisesi ve Olgunlaşma Enstitüsü'nü 'Proje Okulu' ilan ettiğini belirterek; 'EAL, ETİ Sosyal Bilimler Lisesi ve Olgunlaşma Enstitüsü eğitim yılı başından beri proje okulu. Ben merak ediyorum. Proje okulu ilan edilen bu eğitim kurumları bugüne kadar kaç projeyi hayata geçirdi?' demiştim.

ESKİŞEHİRLİ ÖĞRENMELİ
Yazımda konuyla ilgili şu ifadelere yer vermiştim; ' Eskişehir'de proje yapan okullar arasında ilk üçe veya ilk beşe girebildiler mi? Mesela Eskişehir'in en köklü eğitim kurumlarının başında gelen EAL 'Proje Okulu' ilan edildikten sonra kaç proje yaptı? Bu konuda EAL'yi kaç Anadolu Lisesi geçti? 'Proje Okulu' ilan edilmeden önce çok sayıda proje hazırlayan Eti Sosyal Bilimler Lisesi'nde bu konuda ilerleme mi yoksa gerileme mi yaşandı? Eğer bu okullarda istenilen sayıda proje üretilmemişse, niye 'Proje Okulu' ilan edildi? Yoksa sendikaların iddia ettiği gibi proje bahanesiyle yandaş eğitimcilerin kadrolaşması için mi 'Proje Okulu' ilan edildiler. 'Biz bu kurumu Proje Okulu ilan ettikten sonra rekor sayıda proje üretildi' veya 'Yapılan proje sayısında büyük artış yaşandı' diyebiliyorlar mı? 'Proje Okulu' sadece konulan isimden ibaret ise peki ne diyecekler? İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen bu konuda kamuoyuna açıklama yapmalıdır. Övünerek ilan ettiğiniz Proje Okullarının yaptığı projelerini tüm Eskişehir öğrenmeli' demiştim.

OKULLARA
GÜVEN KALMADI
Yazım ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bir yanıt gelmedi. Eskişehir'de yıllarca eğitim yöneticiliği yaptıktan sonra emekli olan Battal Uyar bu yazım ile ilgili bir elektronik posta gönderdi. Uyar gönderdiği postada konuyla ilgili şu görüşleri dile getirdi; 'Bunların proje diye bir derdi yok. Madem bu okulları proje okulu yaptınız. Öğretmenlerini haksız hukuksuz bir şekilde aldınız. Projenin ilk ayağı sağlıklı bir proje yapmaktır. Proje okuluna alınacak öğretmenler için önce kriterler belirlenir. Sonra duyuruya çıkarılır. Belirlenen kriterleri taşıyan öğretmenler atanırdı. Ne oldu gümrükten mal kaçırır gibi yandaşlarını atadılar. Atadıklarınızın projelerini, sayısını geçen yıla göre artış oranlarını vatandaş olarak Milli Eğitim Müdürlüğünden bekliyoruz. Eğitim öğretim dibe vurdu. Her gün Türkiye'nin her yerindeki değişik okullarından taciz haberleri geliyor. Örtbas edilenler de cabası. Vatandaş ne yapsın? Okullara ve yöneticilerine karşı güvensizlik son safhada. Allah kolaylık versin bir gün adalet yerini bulacaktır.'

FOTO ŞAKA

AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü: Harun Bey, stadyumun yollarını kim yapacak?
AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan: Onu bana değil de Stadyumu Sazova'ya yaptıranlara sor.
AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü: Harun Bey, Sazova'ya stadyumu biz değil de CHP'liler mi yaptı? Kimi kime şikayet edeceğiz.