İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Aydın, Kırmızıtoprak Mahallesi'nde bulunan Meserret İnel İlkokulu'nda 1272 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Ardından sandıkları ziyaret edip görevlilere kolaylık dileyen Aydın, ES TV’ye konuşarak seçmenlere bir mesaj verdi. Tüm Eskişehirlilere teşekkür eden Aydın, vatandaşlar tarafından sahada olumlu tepkiler aldıklarını belirterek, “Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Milletimize, Eskişehir'e, bizlere. Keyifli bir süreç yönettik. Gerçekten Eskişehir'in tamamına ben çok teşekkür ediyorum. Her gittiğimiz yerde bizi çok güzel karşıladılar. Çok güzel uğurladılar. Hep iyi şeyler söylediler. İnşallah bu sonuçlar sandıklara da yansır. Kendi gönüllerinde geçtiği gibi oy kullanmalarını hep rica ettik. Hala da rica ediyoruz. Partizanlık yapmadan kendilerine yakın hissettikleri, inandıkları adaylara oy versinler. Ben Eskişehir'in ve Türkiye'nin de böyle bir şeyler kazanabileceğini düşünüyorum. Yoksa partizanlık yaparak geldiğimiz hal ortada. Umarım bu sefer doğru karar veririz. Eskişehir için hizmet etmek de bize nasip olur” ifadelerini kullandı.

Eskişehir'de CHP İktidarı Devam Edecek"

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı ve 2024 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde CHP adayı olan Ahmet Ataç, bugün sabah erken saatlerde Karacaşehir Mahallesi'nde bulunan Karacaşehir İlkokulu'nda 1222 numaralı sandıkta oyunu kullandı.Karaca Şehir Okulunda oyunu kullandı.

 Eşi Sena Ataç ve kızı Zeynep Ataç'ın da eşlik ettiği Ataç, oy kullanma işleminin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.Yoğun bir saha çalışması yürüttüklerini belirten Ataç, "Elbette giremediğimiz noktalar da oldu, ancak zamanımız yettiğince ve imkanlarımız dahilinde herkese ulaşmaya gayret ettik. Tepebaşı bölgesinde gerçekten güzel bir kampanya gerçekleştirdik. Neden mi? Belediye başkanı, seçmenler ve vatandaşlar arasında samimi bir bağ kuruldu. Kampanya boyunca güler yüzlü ve mutlu bir atmosfer hakimdi. Her zaman ufak tefek aksaklıklar olabilir, ben ona yüzde 99 diyorum" dedi.

Ataç, Eskişehir'de deneyimli seçmenler olduğunun altını çizerek, "Sadece Tepebaşı'nda değil, tüm Eskişehir'de deneyimli seçmenlerimiz var. Yıllardır bize oy veriyorlar ve kime oy verip vermeyeceklerini çok iyi biliyorlar. Bu konuda eminim. Kırsal bölgeler de dahil olmak üzere Eskişehir'de CHP iktidarı devam edecek ve sosyal belediyecilik anlayışıyla tüm dallarda örnek teşkil eden Eskişehir, 5 yıl daha yoluna devam edecek." şeklinde konuştu.

SEÇİME KATILIM ÇOK OLSUN

İYİ Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Emine Edizgil, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu kullandı. ES TV’ye açıklamalarda bulunan Edizgil, “En büyük isteğim çok katılım olsun. Şimdiden şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.              

İYİ Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Emine Edizgil, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu Kılıçarslan İlkokulu’nda 1087 numaralı sandıkta kullandı. Torunu Uraz ile birlikte oy zarfını sandığa atan Edizgil, torununun kendisine şans getirmesini diledi. ES TV’ye açıklamalarda bulunan Edizgil, 5 ay süren uzun bir seçim çalışmasını geride bıraktıklarını belirterek, “Benim çok kısa sürede geçti. Bugün de demokrasinin gereği olan oyumuzu kullandık. En büyük isteğim çok katılım olsun. Çünkü oylarımızla belirleyeceğiz hangi belediye başkan adayını istediğimizi. Şimdiden şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.    

“YEREL YÖNETİMLER DEMOKRASİNİN EN TEMEL AYAĞI”

Odunpazarı Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Kazım Kurt, Şehit Piyade Ast. Çavuş Soner Özübek İlkokulu 2294 numaralı sandıktan oyunu kullandı.Oy kullanmaya eşi Türküz Kurt ilen birlikte gelen Kurt, oy kullandıktan sonra sandık görevlileriyle görüşerek kolaylıklar diledi.

Oy kullanımı sonrası ESTV mikrofonlarına konuşan Kazım Kurt, “Öncelikle Eskişehir’e ve tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum. Yerel yönetimler demokrasinin en temel ayağı, 1’inci basamağı. Bizim açımızdan da genel iktidara gitmenin il k yolu. Eskişehir’de başarılı geçen belediyecilik dönemimizin devamını istiyoruz. O nedenle oylarımızı kullandık. Hemşehrilerimizin de bu noktada dikkatli olacağını ve bize destek olacağını umuyorum. Genel anlamda Eskişehir’de demokrasi kuralları işliyor. Bir taşkınlık olmadan seçim kampanyası dönemi tamamlandı. Bundan sonra da daha dikkatli olmak suretiyle bir sıkıntı olmadan bugünü de atlatırsak yolumuza devam ederiz” ifadelerini kullandı.

Kazanan hem Eskişehir hem Tepebaşı olsun

Eşi ve kızına oy verirken eşlik eden AK Parti Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hamid Yüzügüllü, “Tüm rakip arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Saygı çerçevesinde güzel bir seçim dönemi geçirdik. Kazanan hem Eskişehir hem Tepebaşı olsun” dedi.

AK Parti Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hamid Yüzügüllü oyunu Sivrihisar'da kullanırken, eşi Yeliz Yüzügüllü ve kızı Selen Yüzügüllü Ticaret Odası İlkokulu 1059 nolu sandıkta kullandı. Eşi ve kızına eşlik eden Yüzügüllü, sandık görevlilerine kolaylıklar diledi. Ardından ES TV’ye konuşan Yüzügüllü, “Yaklaşık 60 gündür bir seçim çalışması yaptık. Bugün de seçim çalışmalarının sonuna geldik. Hem Eskişehirimize hem Tepebaşımıza hayırlı olsun. Nasipte ne varsa o olsun. Tüm rakip arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Saygı çerçevesinde güzel bir seçim dönemi geçirdik. Kazanan hem Eskişehir hem Tepebaşı olsun” ifadelerini kullandı.

Ayşe Ünlüce'den ilçelere çıkarma: Seçimi kadınlar kazandı Ayşe Ünlüce'den ilçelere çıkarma: Seçimi kadınlar kazandı

Eskişehir'imizin şehir kimliğine sahip çıkalım

CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, Tepebaşı İlçesi’nde Dumlupınar İlkokulu'nda 1257 no’lu sandıkta oyunu kullandı. Oy kullandıktan sonra sandık görevlilerine teşekkür eden Süllü, sosyal medyada yaptığı açıklamada, “Eskişehir'imizin şehir kimliğine ve geleceğine sahip çıkmak için oyumuzu kullandık. Oy kullandığımız okulda sandıkları gezdik. Şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun!” ifadelerini kullandı.

Kaynak: BERİVAN HALİS