Son bir haftada ard arda yaşanan olaylarla Eskişehir Teksas'a döndü.

POLİS ÜÇ KATİL
ZANLISINI ARIYOR
Bir kişi ayrı yaşadığı eşine, annesine ve erkek kardeşine kurşun yağdırdı. Eşi öldü. Erkek kardeşin durumu ağır. Anne yaralı. Aynı kişi daha sonra bir yakınını daha öldürdü. Polis bu katili ararken, Yeşiltepe Mahallesi'nde iki kişi daha öldürüldü. Bilgeç Caddesi'nde yolda yürüyen iki şahıs elektrikçi dükkanının önünde dükkan sahibine ait minibüsün aynasına çarparak kırıyorlar. Dükkan sahibi bu iki kişiye 'Dikkatli yürüyün' diye tepki gösteriyor. Bu iki kişi dükkan sahibini ve yanında çalışan usta başını bıçaklıyor. Birisi olay yerinde birisi hastaneye götürülürken yaşamlarını yitiriyor. Polis şimdi bu iki saldırganı arıyor.

DÖRT CİNAYET
Tunalı Mahallesi Erbab Sokak'ta iki grup arasında çıkan silahlı kavgada iki kişi yaralandı. Akarbaşı Mahallesi iki kişi arasında alacak verecek meselesinden dolayı tartışma çıktı. Bir kişi bıçakla yaralandı. Şehrin göbeğinde Yediler Parkı'nda akşam saatlerinde üç kişi bir aracı kurşunladı. İki kişi yaralandı. Olayı gerçekleştirdiği iddia edilen üç saldırgan yakalandı. Bir haftada meydana gelen olaylarda dört kişi öldürüldü. Biri ağır olmak üzere yedi kişi de yaralandı. Hep 'Huzur Kenti' olarak anılan Eskişehir'de artık huzur bozuldu.

SOKAKLAR SİLAHLI
İNSANLARLA DOLU
Ne yazık ki Eskişehir sokakları silahlı ve bıçaklı insanlarla dolu. Eskiden hafta sonları hep huzur operasyonları yapılırdı. Bu sayede aranan çok kişi yakalanırdı. Böylece suça eğilimli insanlara gözdağı verilirdi. Vali Güngör Azim Tuna ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin Eskişehir'in tekrar huzurlu bir kent olması için duruma el koymalıdır. Eskişehir'in huzurunu bozan çeteleri ve saldırganları yakalayarak, adalete teslim etmelidir. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve AK Parti milletvekilleri kendi kentleri olan Eskişehir'in tekrar huzurlu bir şehir olması için bir şeyler yapmalıdır…

*

'ÖNSEÇİM OLSUN OLMASIN
MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYIYIM'

Bir süre önce CHP İl Başkanlığından istifa eden Nihat Çuhadar önceki akşam Söğütlüler Lokali'nde ekibiyle yemekte buluştu. Yemeğe Çuhadar ile birlikte yönetimden istifa eden Naci Kurt, Mutlu Gürdoğan, Süleyman Doğan, Metin Şanlı ve İlyas Tekler katıldı. Tesadüfen ben de aynı mekandaydım.

HAKLI OLDUĞUMUZ
ORTAYA ÇIKTI
Nihat Çuhadar ve Naci Kurt ile burada kısa bir sohbetimiz oldu. Çuhadar, 'Önseçimde olsa, merkez yoklaması da olsa CHP Milletvekili aday adayıyım. Ben bu partide 30 yıl önce de vardım. Şimdi de varım. Milletvekili olarak partime ve şehrime hizmet etmek istiyorum' dedi. Çuhadar istifa sürecinde yaşanan olaylarla ilgili artık konuşmak istemediğini belirterek, 'Bugün bizim ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. Biz mevcut yönetimle yola devam edilemeyeceğini söylemiştik. Yeni İl Yönetimin oluşturulması gerektiğini belirtmiştik. Bizim dediğimize geldiler. Yeni İl Yönetimi oluşturuldu. CHP daha sağlıklı bir yönetimle seçime gidecek. Bizi birileri ortaya attı. Yaşananlarda bizi tek suçlu olarak göstermeye çalıştılar. Bu konuda konuşacağım çok şey var ama partime zarar gelir diye konuşmayacağım' dedi. Çuhadar, İl Başkanlığından istifa etmesine rağmen, çalışan personellerin maaşlarını cebinden ödemiş.


'HODRİ MEYDAN' DEDİ
Yıllarca çocukluk arkadaşı Erman Gölet'in ekibinde yer alan Naci Kurt da, 'Nihat Başkan partiye çok emek verdi. Milletvekilliğini hak ediyor. Sonuna kadar onun yanındayım. Erman Gölet tüm uyarılarımıza rağmen yanlış yaptı. Bazı yöneticileri Nihat Başkana karşı kışkırttı. İl Yönetimini çalışamaz hale getirdi. Bundan dolayı ben yıllarca kader arkadaşlığı yaptığım Gölet'in değil de Nihat Çuhadar'ın yanındayım. Önseçim yapılırsa, Çuhadar en önde çıkar' diye iddialı konuştu. CHP'de bazı kesimler tarafından 'Artık Eskişehir'deki siyasi hayatı bitti' denilen Çuhadar, milletvekili aday adayı olarak herkese 'Hodri meydan' dedi.

*

MHP'DE KONGRE HEYECANI

MHP Odunpazarı İlçe Kongresi 1 Şubat 2015 Pazar günü yapılacak. Kongrede başkanlık için iki isim yarışacak.
ULUCAN BAŞARILIYDI
Bir süre önce Odunpazarı İlçe Başkanlığından istifa eden Serdar Ulucan ile Odunpazarı İlçe Sekreteri Mehmet Ali Uz başkanlık için aday. Bunlara üçüncü bir isim daha eklenebilir. Serdar Ulucan MHP Odunpazarı İlçe Başkanlığında başarılı oldu. 30 Mart 2014 seçimlerinde MHP'nin Odunpazarı Bölgesi'nde aldığı oy bu başarının net bir göstergesidir. MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel ve İl Başkanı Ayhan Sezer'in dayatmalarına boyun eğmemek için görevinden istifa ettiği iddia ediliyor. Kongrede güçlü bir aday profili çiziyor.

SİYAH KUŞAK
TEKVANDOCU
Diğer başkan adayı Mehmet Ali Uz'u Türk Metal Sendikası Başkanlığı döneminden tanırım. İyi bir milliyetçidir. MHP içinde sevilen ve saygı duyulan bir isimdir. Sendika başkanlığında başarılıydı. Siyah kuşak sahibi tekvandocudur. Geçmiş yıllarda tekvando hakemliği de yapmıştı. İl Başkanı Ayhan Sezer'in desteğini alan Uz'da kongrede iddialı. Ulucan'da Uz'da birbirlerinden değerli iki insan. Her ikisi de Odunpazarı İlçe Başkanlığına layık insanlardır. MHP delegeleri oylarıyla yeni Odunpazarı İlçe Başkanlarını seçecek. Kaybeden kazananı, kazanan da kaybedeni tebrik edecek. Kazanan MHP olacak…

**

foto şaka

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Ruhsar Hanım, MHP Eskişehir'den niye birden fazla milletvekili çıkaramıyor?
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel: Genel Başkanım bu sefer parti teşkilatlarımız çok iyi çalıştı. En az iki milletvekili çıkarırız
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: İyi o zaman Ruhsar Hanım seni Eskişehir ikinci sıraya yazayım. Ankara'ya iki kişi gelirsiniz.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel: İkinci sıra mı dediniz? Ah dilim tutulaydı da iki demeseydim.