Prusya Kralı Büyük Frederik, Postdam ormanlarında gezinirken bir değirmenin bulunduğu tepenin yanındaki alçak bir tepe üstünde durur ve değirmeni satın alarak yerine bir saray yaptırmak ister.

KRAL KÖPÜRÜR

Fakat değirmenciyi bu satışa bir türlü razı edemez. Kral değirmenciyi ikna etmek için önce değirmene değerinin kat kat üstünde bir meblağ ödemeyi teklif etse de Sans-Souci, 'Olmaz! satılık değil bu değirmen' der. Kral bu cevaba kızar ve 'Sen benim Prusya Kralı olduğumu bilmiyor musun yoksa?' diye sorunca,'Biliyorum, biliyorum' der Sans- Souci, 'Sen de benim bu değirmenin tapusu ile sahibi olduğumu bil' diye cevabı yapıştırır. Kral iyice köpürür ve 'Zorla alırım o halde. Bakalım o zaman ne yapacaksın?' der. Değirmenci bu söz üzerine hiç telaşa düşmeden: 'Berlin'de hakimler var' cevabını verir. Kral bu cevap üzerine ıslah ettiği mahkemelerin adaletine kendi aleyhinde de güvenildiğini anlar ve bu yel değirmeninin Prusya Krallığı devam ettikçe korunmasını ister ve onun daha altında olan tepeye sarayını diker. Ve adını da Sans-Souci Sarayı koyar.

ARD ARDA GELEN

İPTAL KARARLARI

Milli Eğitim Bakanlığı Eylül 2015'de Eskişehir'in en gözde okulları olan Eskişehir Anadolu (EAL) ve ETİ Sosyal Bilimler Lisesi'ni 'Proje Okulu' ilan etti. Sonra bu okullarda görev yapan 38 öğretmeni görevden alarak, yerlerine yeni atamalar yaptı. EAL ve ETİ Sosyal Bilimler Lisesi'nde çalışan öğretmenler başka okullarda görevlendirildiler. EAL ve ETİ Sosyal Bilimler Lisesi'nde görevden alınan öğretmenlerin büyük çoğunluğunun Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş üyesi olmaları dikkat çekti. Başka okullarda görevlendirilen öğretmenlerden bazıları 'haksızlığa uğradıkları' gerekçesiyle yargıya gitti. Eskişehir 1. Ve 2. İdare Mahkemeleri proje okullarında yaşanan ve kamuoyunda büyük tepki gören öğretmen atamalarıyla ilgili ard arda iptal kararları veriyor.

NEDEN HEP HUKUKA AYKIRI YAPILIYOR?

En son olarak ETİ Sosyal Bilimler Lisesi Öğretmenleri Esra Güvendi, Rahşan Keskin mahkemeleri kazandılar. Bu iki kararla birlikte Eskişehir 1. ve 2. İdare Mahkemeleri toplam 9 öğretmenin atamasını haksız bularak, iptal etmiş oldu. Bu sayının önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniliyor. Ard arda gelen iptal kararları sonrasında eğitimciler, 'Demek ki Eskişehir'de hakimler varmış' diye sevinçlerini dile getirdi. Mahkemeyi kazanıp, tekrar eski okullarına dönme hakkı kazanan öğretmenler şöyle sıralandı; 'Serpil Erden Nilgün Demirkazık, Metin Çetin, Süheyla Evecen, Zeynep Tuba Kahya, Muammer Sevilen, Reyhan Bilgili, Esra Güvendi, Rahşan Keskin.' Ard arda gelen yargı kararları sonrasında Milli Eğitim Bakanlığının 'Ben yaptım, oldu' mantığı yargıdan dönmüş oldu. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın döneminde ilimizde yapılan yönetici değerlendirme ve atamalarıyla ilgili çok sayıda iptal kararları çıkmıştı. Proje okullarındaki atamalarda da yine aynı durum yaşanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı gibi önemli bir Bakanlık nasıl oluyordu atama ve yönetici değerlendirme işlemleri hep hukuka aykırı yapıyor? Bu haksız atamalar yüzünden mağdur olanların tek güvencesi yargıdır. O'nun için Eskişehir'de hakimlerin olması eğitimcilerimiz açısından sevindiricidir.

FOTO ŞAKA


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Bekir Bey, Topuklu Efe rüzgarı Devlet'imizi başımızdan eksik etmeyecek değil mi?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: O iş tamam Cumhurbaşkanım, Devlet'ten daha iyi desteği nereden bulacağız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:Aferim, bu performansın devam ederse, yarın Binali'ye in Ali derim. Seni kendime Başmüdür pardon, Başbakan yaparım.