Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a en yakın isim olan ve yıllarca onunla birlikte dava arkadaşlığı yapan Erdal Caferoğlu Odunpazarı Belediye Başkanlığından ve Belediye Meclis Üyeliğinden istifa ederek, CHP'den milletvekili aday adayı oldu.

'DEĞİŞTİRMEYECEĞİM'
DEMİŞTİ
Caferoğlu 1 Kasım erken seçimlerinde CHP Milletvekili aday listesinde ilk üçe girmeye çalışacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Milletvekili listelerini yüzde 99,9 değiştirmeyeceğim' demişti. Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasına rağmen Caferoğlu'nun Belediye Başkan Yardımcılığı gibi önemli bir koltuğu bırakması dikkat çekti. Bu aday adaylığı ile ilgili bazı CHP'liler, 'Caferoğlu, ilk üçe yazılması konusunda söz almamış olsaydı aday olmazdı' yorumlarında bulundu. Caferoğlu CHP Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e yakın bir isim olan Cemal Okan Yüksel'i kesip listeye giremez. Peki Utku Çakırözer'i kesebilir mi? Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına göre onun yerine de aday gösterilmesi uzak bir ihtimal.

ÇINAR'IN SÖZLERİ
Eskişehir siyasetinin deneyimli ismi Aytaç Çınar 'Türkiye'nin 80 ilinde CHP'nin tek Genel Başkanı var. Sadece bir ilde CHP'nin iki genel başkanı var' demişti. Ben Çınar'ın bu sözlerini daha önce köşeme alarak, 'Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliği döneminde Eskişehir'in milletvekili ve belediye başkan adaylarının belirlenmesinde büyük bir etkisi olan Büyükerşen, Aytaç Çınar'a göre CHP'nin Eskişehir'deki ikinci genel başkanı. Sizce Çınar bu görüşlerinde haklı değil mi?' diye yazmıştım. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un, Caferoğlu'nun seçilebilecek bir yere yazılması için uğraşacağı kesin. Ancak sadece Kurt'un gücüyle bu olamaz. CHP'nin Eskişehir'deki İkinci Genel Başkanı isterse Caferoğlu milletvekili aday listesinde ilk üçe girer.

*************

YERİNE ÖNDER TUNA VE TÜPÇÜ YAŞAR GELECEK
Erdal Caferoğlu 1 Kasım erken seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak için Büyükşehir ve Odunpazarı Belediye Meclis Üyeliği görevlerinden istifa etmişti. Peki Caferoğlu'nun yerine kim Büyükşehir'e Meclis Üyesi olarak gelecek? Kim Odunpazarı'na Meclis Üyesi olarak gelecek? Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi Önder Tuna, Caferoğlu'nun yerine Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olacak. Yaşar Özel (Tüpçü Yaşar) Caferoğlu'nun yerine yedekten Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi olarak gelecek. Yaşar Özel, Odunpazarı Belediyesi Şantiyesi'nde önemli bir görevi üstleniyor. Özel Meclis Üyesi olması durumunda bu görevi bırakması gerekiyor. Çünkü Belediye Meclis üyeleri, görev yaptıkları belediyede maaş karşılığında çalışmaları yasal değildir. Bundan dolayı Yaşar Özel bu konuda seçim yapmak zorunda…

******

TEPEBAŞI'NDA ATEŞLE TOPRAĞIN DANSI

Tepebaşı Belediyesi, bu yıl 9'uncusu düzenleyeceği Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu 5 Eylül Cumartesi günü İsmet İnönü Caddesi üzerindeki ETİ Fabrikasında saat 18.30'da halkla buluşacak.

GÜLAY KANATLI'NIN ANISINA
Sempozyum boyunca tüm etkinlikler halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek. Sempozyumda her sene düzenlenen konserler şehitlerimize duyulan saygının bir göstergesi olarak iptal edildi. Gökkuşağı Kafede düzenlenen Sempozyum Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 'Ülke şu anda çok yoğun bir savaş halinde. Her gün birkaç tane gelen şehit haberleriyle günlerimiz geçiyor. Tabi biz şehitlerimize son derece saygılıyız ama hükümetin de bu konuda saygılı olup hiç olmazsa bu dönemi bir yas dönemi olarak ilan edip şehitlerimize daha fazla değer vermelerini isteriz. Çünkü bu hükümet değil mi ki Suudi Arabistan'da bir kralın ölmesiyle bayrakların yarıya indirilmesini istemişti. Eğer ona saygı duyuyorsan bugün buradaki şehitlere de saygı duyulmasını isteriz' dedi. Bu yıl ki sempozyum şehitler ve geçtiğimiz ay hayatını kaybeden ETİ Şirketler Grubu Onursal Başkanı Firuz Kanatlı'nın eşi, Gülay Kanatlı anısına düzenlenecek. Sempozyuma Türkiye'den beş, yurt dışında beş sanatçı katılıyor.

İLKİ 2001'DE DÜZENLENDİ
Eskişehir, Türkiye'de tuğla ve kiremit sektörünün en gelişmiş olduğu kentlerin başında geliyor. Özellikle Tepebaşı Bölgesi'nde yoğunlaşan tuğla ve kiremit sanayi Eskişehir'in tarihsel geçmişinde ve gelişiminde etkili bir sektör olmuştu. Bu sektör Günümüzde de Eskişehir sanayisinde itici bir güç olarak önemini korumaktadır. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç 2001 yılında Eskişehir'in geleneksel pişmiş toprak üretimi ve sanayisinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu'nu düzenledi. Tepebaşı Belediyesi 2001, 2002 ve 2003 yıllarında bu sempozyumları düzenledi. 2004-2009 yılları arasında Tacettin Sarıoğlu Tepebaşı Belediye Başkanlığı döneminde Eskişehir için önemli olan bu sempozyum düzenlenmedi. Ataç, 2009'da tekrar belediye başkanı olmasıyla Tepebaşı Belediyesi 2010 yılından itibaren her yıl düzenli olarak ve şenlik havasında Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu'nu yeniden gerçekleştirmeye başladı.

GEÇMİŞTEN GELECEĞE
Toprağın sanata dönüşümünde tüm safhaların kent halkınca izlendiği Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu kapsamında günümüze dek ulusal ve uluslararası sanatçıların yaptığı çok sayıda heykel kente kazandırıldı. Sempozyumda ortaya çıkan bu eserler kentin geçmişten geleceğe pişmiş toprak kültürünü yansıtan birer abideye dönüştü. Eskişehir belki de yıllar sonra bu eserlerle sadece Türkiye'de değil, Dünya'da önemli bir marka haline gelecek. Sırf bu eserleri görmek için Eskişehir'e turistler gelecek. Eskişehir adına böylesine önemli bir sempozyumun gerçekleşmesinden emeği ve desteği olan başta Başkan Ahmet Ataç olmak üzere tüm çalışanları kutluyorum.
****

FOTO ŞAKA

AKP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Birsen: Erdal Bey, şimdiden Odunpazarı Belediye Başkanlığın hayırlı olsun.

CHP Milletvekili Aday Adayı Erdal Caferoğlu: Mustafa Bey, ben belediye başkanlığına değil, milletvekilliğine aday adayı oldum.

AKP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Birsen: Kazım Bey önce milletvekili sonra Odunpazarı Belediye Başkanı olmadı mı? Sen de 'Usta-çırak' misali Kazım ağabeyinin izinden gidersin…