Termik Santral

Eskişehir'in kaderi burada değişebilir. 7000 işçi çalıştırılacak ve elektrik üretilecek evet bunlar çok önemli ve bahsi yapılmadan geçilecek konular değil. Peki çevre kirliliği diye bir şey olmayacak mı? Yeraltı suları kullanılmayacak mı? Alpu Ovası tarımı diye bir şey kalacak mı? Tüm Eskişehir'i etkileyen çevre kirliliği söz konusu değil mi?

İhaleler yapılmak üzere şu anda ve halk hala çoğu şeyden habersiz. Neden konuşulmaz ki bazı şeyler? Eskişehir'in kaderi burada değişecek, bilinmeli!

***

Eskişehirspor

Eskişehirspor ekonomik olarak ciddi bir süreçten geçiyor ve her adım çok kritik. Satılan futbolcular oluyor, kulüp para kazanıyor derken meğerse yıllar önce biz sevinirken kulüp iyi durumda değilmiş. Bu hesaplar iyi yapılmalı ve iyi sonuçlar da alınarak doğan umut kullanılmalı. Her ay değişebilir, bu sene play-off a kalınabilir.

***

Eğitim

İki Üniversitesiyle Eskişehir halkı ve üniversitelilerin en çok buluşma yeri barlar sokağı oldu. Barlar sokağı olmasın demiyorum. Sadece daha geniş kitlelere ulaşacak çalışmaları kente ulaştırıp kültür alışverişi için yeni fırsatlar doğurmak gerekiyor.

***

Trafik

Eskişehir'in kaderi tramvay ile başlayan süreçte değişti. Evet modern bir kent olduk ve kültür ve sanat bizden soruluyor; ancak İstanbul'a gitsen görürsünüz diyenlere sesleniyorum: İstanbul'da hiç işi olmayanlar ne yapacak? Neyle avunacak? Eskişehir belediyeleri ve devletiyle el ele yola devam etmeli. Gelen önemli projeler kimden geliyor diye bakmadan öneriler dikkate alınmalı.

***

Porsuk Çayı

Kentimize çok önemli renk katan ,temizlendikten sonra sanatsal bir çalışma gibi Eskişehir'i görsel olarak harikulade değiştiren Porsuk Çayı da başı güvenlik eksiklerine rağmen bizim için çok şey demek. Porsuk Çayı Eskişehir'in her zaman kaderinde önemli bir çizgi olmuştur. Daha önemli çalışmalarla güzelleştirmesini ve öneminin gösterilmesini bekliyoruz.

***

Hat Boyu

Olan olaylar ve Yılmaz Hocaya yapılan saldırı korkunçtu. Bu yaşanmamalıydı. Çok güzel bir çalışmanın ardından rant için yaşananlar çok çirkindi. Şimdi sıra bölgenin hareketliliği yani amacına uygun kullanılmasına geldi. Uygun ihaleler mi yoksa belediyenin kendi çalışmaları mı olacak bilemiyorum ama kentin içinde tam o bölgede oturup kafeler ya da sanat ortamları ya da ikisi bir arada sosyalleşme alanları görsel olarak kent kompozisyonunda olması gereken şeyler.

***

Eskişehir'in geleceği bu ve bundan başka sanayi ve iş alanları gibi başlıklar altında yatıyor. Eskişehir ülke için çok kıymetli bir noktada ve bunun devamı için gerekenler her anlamda halkı da bilinçlendirerek gerçekleşmelidir. Halk ve yönetimler, üniversiteler ve diğer sivil toplum kuruluşları ile el ele...