Kurban Bayramı'nda et zehirlenmelerine karşı alınması gereken tedbirleri anlatan Ayten Usta Gurme Restoran İşletme Müdürü Ünal, etlerin dinlendirilmemesi halinde oluşan mikro organizmalar nedeniyle zehirlenmeler olabileceğini ifade etti. Ünal, 'Vatandaşlarımız kesmiş oldukları kurban etlerini pişirmede bazı hatalar yapıyorlar. Bu hatalar da gıda zehirlenmelerine sebep oluyor. Etleri kavurmadan önce dinlendirilmesi gerekiyor. Sıcak olan eti hemen getirip yıkarsak onu üzerinde mikro organizmaların yaşamasına sebep oluyoruz ve o da zehirlenmelere neden oluyor. O yüzden kavurmaları dinlendirdikten sonra yapıyoruz' diye konuştu. Kurban etinden kavurma yapmak isteyenlere de tavsiyelerde bulunan Ünal, şunları söyledi: 'Kavurma etlerimizi daha yumuşak ve güzel pişmesini istiyorsak onları da 1-2 saat zeytin yağında dinlendirerek o şekilde pişirme işlemini yapıyoruz. Pişirirken de hızlıya yakın bir ateşte karıştırarak pişiriyoruz ve en son dilenme işlemine geçtiğimizde kısık ateşte hafif tuzunu en son atıyoruz.' İHA
Editör: TE Bilisim