ETİ Sosyal Bilimler Lisesi'nde daha önce çalışan bazı eğitimci dostlarımız bana bir elektronik posta gönderdi. 'Eti Sosyal Bilimler Lisesi'ne Bak Eğitimi Gör' başlığıyla gönderilen postada eğitim kurumuyla ilgili şu iddialar sıralandı;
'1.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödüle layık görülen Feride Turan Pansiyon Müdür Yardımcısı iken bazı öğretmen, müdür başka idarecilerle anlaşamadığı için müdür yardımcılığı kadrosundan alındı. Bu öğretim yılı başlarında alelacele Fatih Fen Lisesine öğretmen olarak verildi. (Feride Turan Şanlıurfa'ya giden Vali Güngör Azim Tuna tarafından destekleniyordu. Vali gidince o da başka okula gönderildi. Turan'ın sendikası Eğitim Bir-Sen tüm bu olanları seyretti)
2. Hüseyin Okur ile beraber okulda ince ayarlar arttı. İdare kolay değişmiyor. Osman Katlan ve Mehmet Aksoy yerinde duruyor. Buna Serpil Cebeci de eklendi. Yine okulun her dönem sözü geçen ismi Mehmet Konukçu'da müdür yardımcısı oldu. Okulda 8 yılları dolduğu için rotasyonla gitmesi gereken Konukçu ile Katlan'ın kalmaları için ilginç yöntemler kullanıldı. Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni olan Mehmet Konukçu önce Eskişehir Anadolu Lisesi'ne alındı. Almanca Öğretmeni Osman Katlan ise Ahmet Sezer Ortaokulu'na tayin oldu ama göreve başlamadı. Her ikisi önce Olgunlaşma Enstitüsü'ne müdür yardımcısı yapıldı. Bir hafta sonra Bakanlık tarafından kadrolu müdür yardımcısı olarak ETİ Sosyal Bilimler Lisesi'ne atandılar. Konukçu ve Katlan'ın atamalarında İl Milli Eğitim Müdürlüğü bypass edilmiş oldu.Bu atamada Odunpazarı'nda bir caminin altında kafe işleten birisinin etkili olduğu iddia ediliyor. Biliyorsunuz, sendika seçimleri ve yönetici puanlarının belirlenmesinde de başka bir kafecinin etkili olduğu öne sürülüyordu. Bu yaşananlar Milli Eğitim'deki atamaları kafeciler mi yapıyor? Sorusunu gündeme getiriyor.
3. Hüseyin Okur'un branşı (Din Kültürü) tutmadığı halde hala burada. Müdür yardımcılarının kadrosu bu kadar hızlı gelmişken neden Okur'un kararnamesi gelmiyor? Başka deyişle kadrolu bir müdürü bakanlık neden atamıyor? Yönetmelik hiçe sayılarak, şartları tutmayan Okur'un müdürlüğünde kimler ve neden ısrar ediyor?
4. Bu okuldan ayrılan idareci Ahmet Acı Uluslararası İmam Hatip Lisesi Müdürlüğüne getirildi. Eti Sosyal Bilimleri Lisesi'nden üç öğretmen ne hikmetse oranın kadrosuna alındı.
5. Geçici Müdür Yardımcısı Mehmet Aksoy'un kadrosu Ahmet Kanatlı Anadolu Lisesi'nde. (Branşı Felsefe Öğretmeni) Ama ETİ Sosyal Bilimler Lisesi'nde müdür yardımcılığı görevini sürdürüyor.
ETİ Sosyal Bilimler Lisesi'nde kaos hep sürüyor. Okul sanki '3-5 kişinin gönlü olsun' diye açılmış. Nesnel başarısı olmayan birçok öğretmen, kafa kol ilişkisi içerisinde okula atandı. 'Birilerini kayıracağız' derken olan yine öğrencilere olacak.'
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eskişehir'in en gözde okullarından olan ETİ Sosyal Bilimler Lisesi ile ilgili bu iddialara yanıt vermelidir. Bunu yapmaları takdirde onların açıklamalarını da köşemde yer vereceğim…
/////////

GERÇEKTEN YANDAŞLIK KAYGIN YOKSA
LİYAKATLİ YÖNETİCİLERİ GÖREVE GETİR

'Öğretmen ihtiyacının karşılanmasının çok ötesinde, ihtiyacının çok üzerinde öğretmene sahip olan bir iliz. Yönetici kadroları konusunda maalesef beklentimiz tam olarak karşılanamıyor. Bunun bazı sosyolojik ve psikolojik nedenleri var. Yoksa bazı çığırtkanların dediği gibi yandaş bulamayışımdan değil, bizim yandaşlık kaygımız yok.' Bu sözler İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen'e ait. Bu sözler İl Milli Eğitim Müdürlüğü sitesinde de yer alıyor. Şimdi Özen'e sormak istiyorum; 'Milli Eğitim'de beklentileri karşılamayan yöneticileri kim göreve getirdi? Onlara 'Değerlendirme' adı altında bol kepçeden yüksek puanları kimler verdi? Yönetici kıyımı yaparak, Eskişehir okul yöneticilerinin yüzde 85'inin Eğitim Bir-Sen üyesi olmasını kim sağladı? Yandaş sendika başkanıyla ittifak yaparak getirdiğiniz yöneticilerin başarısızlıklarındaki sosyolojik ve psikolojik nedenler ne? Okul Müdürü ve Müdür Yardımcıları kadrolu atanmadı. Hepsi görevlendirme. Beklentileri karşılamayan, başarısız olan yöneticileri görevden alırsın. Yerine sendikal ayrım yapmadan liyakat sahibi, başarılı insanları getirirsin. Sorun çözülür. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 'Şikayet etme' yeri değildir. Müdür Özen samimiyse gerçekten yandaşlık kaygısı yoksa, sendikanın taleplerine kulak tıkar. Eskişehir eğitiminde liyakat sahibi insanların önünü açar…
//////

NEDEN HEP AYNI İSİMLERE SINAV GÖREVİ VERİLİYOR?
Bana Milli Eğitim'de cezaevlerinde açık lise açık ortaokulu sınav görevlendirmeleriyle ilgili tepkiler geliyor. Bu sınavlarda hep aynı isimlere görev verilerek, eğitimciler arasında ayrımcılık yapıldığı belirtiliyor. Sınavlardan sorumlu Milli Eğitim Şube Müdürüne veya sendikaya yakın hep aynı isimlerin sınavlarda görev almasına tepki gösteren eğitimciler; 'Bu konuda niye adaletsizlik yapılıyor? Bu sınavlarda sırayla herkese görev verilse daha iyi olmaz mı? Hep aynı isimlerin sınavlarda görev almasını Cezaevi yöneticileri mi istiyor? Cezaevi sınavlarında görevlendirmeler resen yapıldığı için puanlama olmuyor. Bundan dolayı bu arkadaşlarımız Milli Eğitim'in diğer sınavlarına da giriyor. Bu cezaevlerinde sınav yapan eğitimcilere haksızlık oluyor. Sınavlardan Sorumlu Şube Müdürü 'saygın bir yöneticinin öncelikle adaletli olması' gerektiğini bilmiyor mu? ' diye tepki gösterdi. Bence İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen bundan sonra cezaevi sınav görevlendirmelerini incelemeden imzalamasın. Bugüne kadar sınav görevi alan aynı isimlere bir daha sınav görevi vermesin…
/////

ÜNLÜ GENÇLİK KOLLARI
BAŞKANLARIYLA BULUŞTU

AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü geçtiğimiz günlerde partinin eski İl Gençlik Kolları Başkanlarıyla buluştu. Toplantıya partinin eski İl Gençlik Kolları Başkanları Ahmet Akpınar, Mustafa Aktürk, Hasan Kalın, Hakan Çizmelioğlu, Yasin Uğur, Hasan Doğru ile mevcut İl Gençlik Kolu Başkanı Fatih Özata katıldı. Ünlü, parti olarak gençliğe büyük önem verdiklerini belirterek; referandum sonrasında seçilme yaşının 18'e düşeceğini söyledi. Ünlü gençlik kolları başkanlarıyla referandum çalışmaları hakkında da görüş alış verişinde bulundu.
/////
Foto şaka


AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü: Bakanım, Eskişehir'den Evet, Türkiye'den Hayır çıkarsa ne olur?
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı: Dündarcığım fıkra gibisin valla. Nerden aklına böyle şeyler geliyor. Hah hah hah. Eskişehir'den 'Evet' çıkarsa, Türkiye'den 'Hayır' nasıl çıkar?
AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay: Dündar Bey, Türkiye'de 'Evet' çıksın da Eskişehir'de açık ara 'Hayır' çıksa ne olur?
AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü: Açık ara 'Hayır' çıkarsa sizi bilmem ama beni herhalde siyaseten emekli ederler.